Pretraga

Stravična tragedija u Austriji: U šumskom odronu tla poginuo petogodišnjak

A- A+

Odron od oko 100 kubičnih metara, u šumi pokraj Graza, prouzročio je strašnu tragediju. Od četvero djece, koja su se našla na mjestu nesreće, život je izgubio petogodišnji dječak. Pomicanje tla bilo je toliko snažno da je jedno dijete spasilačka služba morala otkopavati s dubine od dva metra. Do odrona je došlo uslijed obilnih kiša koje već danima padaju na jugoistoku Austrije.

Automobil austrijske policije

Automobil austrijske policije | Foto: screenshot Polish Emergency Videos/YouTube

U šumi Siegensdorfberg, nedaleko austrijskog grada Svetog Mariena kod Graza, dogodio se odron tla od oko 100 kubičnih metara u srijedu oko 17 sati. U nesreći je stradalo četvero djece koja su se igrala u blizini. Zarobile su ih naslage odrona, a u pomoć su brzo pristigle dežurne službe. Dvoje djece ostalo je neozlijeđeno, a jedno je zbog ozljeda prevezeno u bolnicu. Nesretni petogodišnjak, umro je na licu mjesta, pišu novice.svet24.si.

Nakon sat vremena potrage, spasioci su jedno dijete otkopali s dubine od dva metra. U akciji je sudjelovalo devet štajerskih vatrogasnih postrojbi s oko 160 spasitelja i jednim vatrogasnim dronom, policijskim potražnim psom i tri helikoptera. Prema policiji, nesreća se dogodila samo oko 50 metara od kuće dvoje stradale djece.

Izdvojeni članak

Video: Odron kamenoloma kod Mostara, tri automobila pala u jezero, dvoje ozlijeđenih

Jugoistok Austrije i savezna država Štajerska, dugo ne pamti ovakvu katastrofu. Kako kaže austrijska civilna obrana, jake kiše, koje na tom području padaju od prošlog tjedna, natopile su šumske terene. Stanovništvo strahuje da bi buduće padaline mogle stvoriti nova klizišta i odrone.

U odronu kamenoloma u Zagorju poginuo je vozač radnog stroja. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap