Pretraga

Video: Odron kamenoloma kod Mostara, tri automobila pala u jezero, dvoje ozlijeđenih

A- A+

Sinoć, 6. travnja, predvečer oko 18:30 sati kod Bijele u blizini Mostara, u kamenolomu mostarske tvrtke HP Investing, d.o.o. dogodio se odron. Iz MUP-a BiH potvrdili su kako su tri automobila pala u jezero. Isprva je preneseno kako je ozlijeđena jedna osoba, no naknadno je Federalna civilna zaštita potvrdila da je dvoje ozlijeđenih. Jedna osoba prilikom kamenoloma je bila u čamcu koji je oboren valom prouzročenim odronom. Pogledajte kako kamenolom sada izgleda.

Odron kod Bijele kod Mostara | foto: YouTube screenshot

Jučer, 6. travnja, oko 18:30 došlo je do odrona u kamenolomu mostarske tvrtke HP Investing, d.o.o., u naselju Bijela kod Mostara. Tri automobila pala su u jezero, za Bljesak.info su rekli iz MUP-a BiH.

– Dva automobila se vide u jezeru, a za treći se pretpostavlja da je ili na dnu jezera ili pod odronom, naveo je za spomenuti portal glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Odron kod Bijele kod Mostara | foto: YouTube screenshot

Prema informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite, do aktiviranja klizišta došlo je jučer u ranim večernjim satima, oko 18.30, kada je velika količina kamena zbog miniranja kamenoloma završila u rijeci, piše Index.hr. Isprva se govorilo kako je ozlijeđena jedna osoba, a iz Federalne uprave civilne zaštite naknadno je potvrđeno da su dvije osobe ozlijeđene.

– Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u istim. Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema, stoji u priopćenju FUCZ-a.

Odron kod Bijele kod Mostara | foto: YouTube screenshot

Od dvoje ozlijeđenih, prilikom odrona jedna se osoba nalazila u čamcu koji je oboren zbog rasta vodostaja i velikog vala prouzročenog padom kamenja. Druga ozlijeđena osoba u trenutku nesreće nalazila na obali. Istraga je započeta jučer, a danas nastavlja, izvještava Radio Sarajevo.

Ovdje pročitajte o odronu koji se prošle godine dogodio u zaleđu Omiša.

Copy link
Powered by Social Snap