Pretraga

Muškarac (79) krivotvorio darovnicu i sagradio put: Branio prolaz tim putem

A- A+

U Metkoviću je došlo do zanimljivog slučaja, u kojemu je 79-godišnjak krivotvorio darovnicu i ‘darovao’ si parcele kako bi mogao probiti put prema Rujnici. Uz to je branio ostalima prolaz tim putem, i to od 2020. godine. Zbog krivotvorenja isprave, protiv 79-godišnjaka je podignuta kaznena prijava.

policija

Ilustracija, foto: PU splitsko-dalmatinska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 79-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja isprave. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni tijekom 2020./2021. godine izradio lažnu darovnicu u tuđe ime, kojom se njemu daruju parcele zemlje u svrhu probijanja puta prema Rujnici.

Potom je osumnjičeni probio i asfaltirao put, koji dijelom prelazi preko darovanih parcela zemlje, a dijelom preko zemlje koja je u vlasništvu Republike Hrvatske. Temeljem tako izrađene lažne darovnice osumnjičeni je branio drugim osobama prolaz navedenim putem, polažući na njega apsolutno pravo.

Izdvojeni članak

Dva slučaja krivotvorenih ugovora: U jednom muškarac (48) lažirao potpis preminulog za starinsku kuću

Zbog počinjenog kazneno djela krivotvorenja isprave policija je protiv osumnjičenog 79-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Copy link
Powered by Social Snap