Pretraga

Muškarac prevaren tijekom kupnje putem interneta: Kupovao građevinsku skelu od 1.250 eura

A- A+

Otkako je zaživjela trgovina putem interneta događa se mnogo računalnih prijevara kod kupnje različitih proizvoda, pa tako i građevinskog materijala i alata. Jedan je tridesetpetogodišnjak kupovao građevinsku skelu putem internetskog oglasnika pri čemu je bio prevaren. Uplatio je 625 eura ‘predujma’, a skelu, niti povrat novca, nije dobio.

policija

Ilustracija, foto: Pixabay

U Policijskoj upravi osječko-baranjske navode kako je tridesetpetogodišnjak još 8. veljače putem internetskog oglasnika dogovorio kupnju građevinske skele s nepoznatom osobom. Dogovor je bio da kupac uplati pola novčanog iznosa od 1.250 eura. Račun za uplatu je žrtva dobila, uplatila, a do danas skela nije stigla, niti je uplaćeni ‘predujam’ dobio natrag.

Izdvojeni članak

Krađa na gradilištu: Ukrali bakrene kablove, šteta iznosi skoro pet tisuća eura

Protiv počinitelja će biti podnesena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policija građane upozorava kako ne upisuju svoje podatke s bankovne kartice na sumnjivim stranicama ili aplikacijama. Još jedna krađa dogodila se u veljači, a vezana je za građevinske alate i materijale. Policija iz Vodica sumnja kako je 52-godišnjak u Dubravi kraj Tisnog otuđio više komada različitog građevinskog alata i materijala (miješalica za beton, podupirači), vrijednosti oko 600 eura.

Dio otuđenih stvari je pronađeno i bit će vraćeno 73-godišnjem vlasniku. U policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje i protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Copy link
Powered by Social Snap