Pretraga

Muzej grada Splita se za tjedan dana zatvara do kraja godine zbog radova

A- A+

Muzej grada Splita će od 11. travnja do kraja godine biti zatvoren za sve posjetitelje zbog radova na preuređenju. Muzej će dobiti lift za osobe s invaliditetom te će se otvoriti novi ulaz s Carrarine poljane.

Muzej grada Splita

Muzej grada Splita | foto: Grad Split

Muzej grada Splita na adresi Papalićeva 1 bit će zatvoren za sve posjetitelje od 11.travnja do kraja godine zbog radova na preuređenju. Muzej je partner EU projekta Grada Splita  „Palača života – grad mijena“ u sklopu čega će se odvijati radovi.

Zadnji put bitno mijenjan prije 30 godina

Muzej će dobiti preuređenje stalnog postava u prizemlju, dvorištu i recepciji. Postojeći stalni postav dovršen je prije 30 godina i od tada nije u bitnome mijenjan.

Kako piše na službenim stranicama grada, projekt je temeljen na obnovi, valorizaciji, prezentaciji i unapređenju upravljanja UNESCO-ovim lokalitetom Stare gradske jezgre (SGJ) s Dioklecijanovom palačom te pojedinačno zaštićenih nepokretnih kulturnih dobara.

Sredstvima iz EU fondova ugradit će se i lift čime će muzejski prostor u jezgri postati pristupačan za osobe s invaliditetom, a otvorit će se i novi ulaz za posjetitelje s Carrarine poljane.

Muzej grada Splita
Share via
Copy link
Powered by Social Snap