Pretraga

Najatraktivniji poslovni prostor se nalazi na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu: Na natječaju je za navedenu lokaciju u vlasništvu države pristiglo čak 13 ponuda

A- A+

U petak, 8. travnja 2022., u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine održano je javno otvaranje ponuda za zakup 29 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Navedeni poslovni prostori ponuđeni su na prvom ovogodišnjem natječaju 1/22 u Zagrebu, Osijeku, Cresu, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Puli, Rijeci, Splitu i Umagu.

Trg žrtava fašizma 14, Zagreb

Trg žrtava fašizma 14, Zagreb | Državne nekretnine

Na natječaj je pristiglo ukupno 69 ponuda- za 19 od 29 ponuđenih prostora. Ako je suditi po broju pristiglih ponuda, konkretno njih 13, najatraktivniji poslovni prostor  je onaj u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma. On se nalazi u drugoj zoni i veličine je 118 m2 s početnom cijenom od 62 kn/m2, a ponuđeni iznos zakupnine pročitan na javnom otvaranju tri puta je veći od početne.

Drugi najveći interes po broju pristiglih ponuda u konkurenciji njih sedam djele dva poslovna prostora. Jedan od njih se također nalazi u zagrebačkoj drugoj zoni, na lokaciji Tomašićeva 6 i veličine je oko 100 m2,  za koji je ponuđen četiri puta viši iznos. Drugi se pak nalazi u dubrovačkoj povijesnoj jezgri veličine 10-ak m2 na lokaciji Od Puča 20 s ponuđenim tri puta većim iznosom od početne.

Izdvojeni članak

Ministarstvo raspisalo natječaj za prodaju osam poslovnih prostora

Na ovom natječaju nije bilo interesa za poslovne prostore u zagrebačkoj Ilici, Ozaljskoj i ulici Kralja Stjepana Tvrtka, kao ni za prostore u Novom Vinodolskom, Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Umagu i na Cresu. Međutim, proaktivnim iskazom interesa potencijalnih zakupnika, navedeni prostori mogu biti predmetom jednog od sljedećih javnih natječaja.

Copy link
Powered by Social Snap