Pretraga

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik slastičarskih proizvoda ulaže 37,5 milijuna kuna u izgradnju nove tvornice slastica

A- A+

Ekos, najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te specijalnih pekarskih proizvoda, najavljuje veliko širenje svoje proizvodnje. S obzirom na odličan rad i rast proizvodnje u Ekosu su donijeli odluku o gradnji nove tvornice slastica u koju planiraju uložiti 37,5 milijuna kuna.

tvornica slastica ekos

Ekos tvornica slastica, u krugu Natalija Šoša, komercijalna direktorica Ekos pekarnice | foto: Unsplash, Ekos

U poslovnoj zoni Donji Kraljevec Ekos planira izgraditi moderan proizvodni pogon s najvišim tehnološkim standardima u kojem će otvoriti 50 radnih mjesta.

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik slastičarskih proizvoda Ekos svoje dobro poslovanje i odličan rast u kategoriji svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda, kao i pekarskih proizvoda, iskoristit će za gradnju novog proizvodnog pogona.

Nova tvornica slastica gradit će se u poslovnoj zoni Donji Kraljevec, a Ekos u nju planira uložiti gotovo 40 milijuna kuna.

Velika ulaganja u otvaranje novih radnih mjesta

Ulaganje u izgradnju novog suvremenog pogona tvornice slastica Ekos financirano je isključivo sredstvima tvrtke. Sama gradnja će se odvijati u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon u rad bi trebao biti pušten u travnju 2022. godine.

– Zemljište veličine 8.864 kvadratnih metara namijenjeno je izgradnji novog pogona i pripadajuće infrastrukture, a sve uz primjenu najviših standarda u prehrambenoj industriji te u zaštiti okoliša, navode iz Ekosa te dodaju da će se gradnjom nove tvornice otvoriti i 50 radnih mjesta.

Izdvojeni članak

Prodano 75,8 dionica Spačve: U drvnu industriju ušao jedan od najpoželjnijih investitora

Najveći hrvatski proizvođač slastičarskih proizvoda u svom asortimanu nudi brojne poznate brendove, a svakodnevnim inovacijama u proizvodnji nastoje doprijeti do što većeg broja potrošača pa u svoju ponudu uvode veganske i bezglutenske proizvode.

– Jedan od razloga za proširenje proizvodnje je i rast izvoza. Ekos je u prošloj godini zabilježio vrijednost izvoza veću od 15 milijuna kuna, odnosno preračunato u kolačima, više od 6.000.000 komada. Na listi zemalja u kojima se konzumiraju kolači proizvedeni u Hrvatskoj se, uz one u okruženju, nalaze i Austrija, Njemačka, Litva, Finska, Cipar, Kanarski otoci, objašnjava Natalija Šoša, komercijalna direktorica Ekos Pekarnica.

Izdvojeni članak

Podravka na tri tvornice gradi solarnu elektranu

Suvremeni pogoni s 3D printerima

Ekos Pekarnica danas ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, a zapošljava 200 ljudi od kojih 150 slastičara. Dio proizvodnje je robotiziran te uključuje i 3D printere. Svoju proizvodnju, kako kažu, temelje na receptima baka i prabaka.

– Suradnja s domaćim proizvođačima poput Vindije od koje nabavljamo mlijeko i mliječne proizvode, Podravke od koje nabavljamo marmeladu od šljive, Čakovečkih mlinova od kojih nabavljamo brašno te niza domaćih proizvođača buče, rogača, limuna, gorke naranče ključ su izvrsnog okusa naših proizvoda, zaključuje Šoša.

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik slastičarskih proizvoda ulaže 37,5 milijuna kuna u izgradnju nove tvornice slastica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap