Pretraga

Napokon miran san: Uklonjen posljednji komad opasne nadstrešnice u Vukovarskoj

A- A+

Skoro godinu dana od potresa u Zagrebu uklonjen je i posljednji komad nadstrešnice na Mornaričkoj zgradi u Vukovarskoj ulici. Nadstrešnica, težine veće od 200 tona, još od ožujka prošle godine predstavljala je opasnost kako za sve stanare, tako i za prolaznike. Sada je napokon uklonjena.

nadstrešnica

Uklonjena opasna nadstrešnica na Mornaričkoj zgradi | foto: Grad Zagreb

Nadstrešnica, teža od 200 tona, doslovno je visila nad glavama stanara Mornaričke zgrade.

Uklonjen je i posljednji komad u potresu oštećene nadstrešnice koja se nalazila na zgradi Vojne Mornarice u Ulici grada Vukovara u Zagrebu. Na uklanjanju nadstrešnice radila je tvrtka Spegra.

– Hvala suvlasnicima na strpljenju tim više što su od potresa svakog dana živjeli u strahu, no na sreću ništa nije pošlo po zlu. Hvala i svim stanarima na pismu koje su uputili Gradu Zagrebu. Ovo je još jedna pobjeda hrvatskih ruku i hrvatske pameti, rekao je gradonačelnik Bandić koji je prisustvovao uklanjanju.

Izdvojeni članak

Kada će Zagreb biti obnovljen?

Godina dana opasnosti

Uklonjena nadstrešnica oštećena je u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine. Skoro godinu dana predstavljala je opasnost za živote stanara i prolaznika, ali i za nastanak daljnje štete.

– Uspješno smo uklonili 240 tona tešku nadstrešnicu i građani uistinu mogu odahnuti. Svaki element koji smo skidali, odnosno uklanjali, je bio prijetnja da se dizalica uruši, jer je riječ o konstrukciji za koju nema pravila i zato sam, ponavljam, iznimno ponosan na sve koji su sudjelovali u ovom zahtjevnom pothvatu, komentirao je Ante Borovina, inženjer gradilišta.

Uklanjanje nadstrešnice komentirala je i predstavnica suvlasnika koja se zahvalila na profesionalnosti prilikom uklanjanja opasnosti.

– Noćas ćemo mirno spavati nakon mjeseci strepnje kako za nas tako i za sve slučajne prolaznike, rekla je Boška Trbojević, predstavnica suvlasnika.

nadstresnica

Uklonjena opasna nadstrešnica na Mornaričkoj zgradi | foto: Grad Zagreb

Copy link
Powered by Social Snap