Pretraga

Neposluh u Slavoniji: Pojedinci se bez dozvole priključuju na nedovršenu kanalizaciju

A- A+

Tvrtka Dvorac Valpovo na svojim je službenim stranicama objavila neobičnu obavijest namijenjenu stanovnicima općina Bizovac, Petrijevci i Koška. Naime, nekolicina tamošnjih građana nedopušteno koristi i samoinicijativno se priključila na odvodni sustav koji je u izgradnji. Tvrtka već ima ovakvih iskustava.

Izgradnja kanalizacije Bizovac | Foto: Dvorac d.o.o.

Iz Dvorca su naveli kako je nakon kontrole izgradnje odvodnog sustava koju su proveli radnici Dvorca Valpovo utvrđeno da su se u pojedinim mjestima gdje sustav odvodnje nije završen i nije u funkciji (Samatovci, Petrijevci, Bizovac, Satnica i drugo), mještani bez odobrenja isporučitelja usluge spojili na izvedene glavne kolektore odvodnje svojim kućnim priključcima.

– Još jednom naglašavamo da sustav odvodnje nije u funkciji. Sustav odvodnje biti će u funkciji izgradnjom uređaja za pročišćavanje u Petrijevcima i Belišću. Spajanje na nezavršenu mrežu odvodnje otežava i onemogućava daljnje izvođenje radova. Svaki korisnik koji se neovlašteno priključio na nezavršeni odvodni sustav, snosit će troškove ispiranja i čišćenja istog, kako je evidentirano i utvrđeno prilikom obilaska, piše u Obavijesti.

Obavijest možete pročitati ovdje:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Već su imali takvih iskustava

Direktorica Iva Matić za Glas Slavonije je rekla da su prve takve slučajeve otkrili još prošle godine u onim naseljima gdje je posao s odvodnjom gotovo priveden kraju i gdje korisnici znaju da im je, kada se sustav odvodnje završi, preostalo dobiti obavijest i dozvolu iz Dvorca i da se sami na njega priključe. Umjesto toga, oni su odlučili da to mogu sami napraviti i prije negoli su dobili odobrenje za to te su se počeli sami priključivati na kolektore. To nam je prouzročilo tolike probleme da smo samo na ispiranje cjevovoda prošle godine potrošili gotovo 100.000 kuna, rekla je Matić.

Kako bi spriječili ponavljanje tog scenarija, iz Dvorca su i tada korisnicima, zajedno s uplatnicama za vodu, dijelili i upozorenje da se samoinicijativno ne spajaju na sustav koji nije završen, jer im to stvara nemale probleme.

Izdvojeni članak

Iznajmljivači u Slavoniji: Otkrivamo zašto se u Vinkovcima uvijek traži soba više

Copy link
Powered by Social Snap