Pretraga

Nova građevinska regulativa: HKIG organizira stručno savjetovanje, evo kako se i gdje prijaviti

A- A+

Zbog nove građevinske regulative i potrebe poznavanja sudionika u gradnji s njenim odredbama Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira virtualno stručno savjetovanje kroz predavanja i radionice. Savjetovanje je namijenjeno svim stručnim osobama s područja građevine, arhitekture, strojarstva i elektrotehnike.

Građevinar, ilustracija | foto: Unsplash

Jednodnevno stručno savjetovanje namijenjeno je prvenstveno onima koji imaju ili koji namjeravaju provoditi stručni nadzor ili obavljati poslove vođenja građenja.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva najavila je stručno savjetovanje o novim građevinskim regulativama i normama. Stručno savjetovanje odnosit će se na pravilnike objavljene u Narodnim novinama, a koji obuhvaćaju teme stručnog nadzora gradnje, vođenje građevinskog dnevnika te sadržaja završnog izvješća nadzornog inženjera.

Stručno savjetovanje provodit će se virtualnim prijenosom uživo iz Hrvatske komore inženjera građevine.

Sadržaj stručnog savjetovanja i prijave

Stručno savjetovanje Hrvatske komore inženjera građevine predavanjima će obuhvatiti teme o primjeni:

  • Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, obrascu, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera objavljenog u Narodnim novinama, br. 111/2014.
  • Pravilnika o izmjenama Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, obrascu, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera objavljenog u Narodnim novinama, br. 107/2015. i 20/2017.,
  • Pravilnika o sadržaju pisane izjave izvođača o izvedenim radovima i uvjetima održavanja građevine objavljenog u Narodnim novinama, br. 43/2014.

Stručno savjetovanje, navode iz Komore, organizira se zbog potrebe upoznavanja sudionika u gradnji s odredbama nove građevinske regulative u pogledu provedbe stručnog nadzora, vođenja građevinskog dnevnika, sadržaja završnog izvješća nadzornog inženjera i pisane izjave izvođača o izvedenim radovima i uvjetima održavanja građevine te ujednačavanja rada u cilju zaštite od posljedica nepoznavanja ili pogrešne primjene propisa.

Izdvojeni članak

HKIG objavila priručnik za obnovu nakon potresa: Zidane konstrukcije imaju povjerenje struke i građana

Savjetovanje će se održati u četvrtak, 13. svibnja, od 16 sati i 15 minuta do 19 sati i 30 minuta virtualnim prijenosom uživo iz Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Tijekom četiri školska sata sudionici će kroz predavanja i radionice steći potpuno znanje i razumijevanje obaveza i prava koje Pravilnik o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, obrascu, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera i Pravilnik o sadržaju pisane izjave izvođača o izvedenim radovima i uvjetima održavanja građevine postavlja pred njih u obavljanju stručnih poslova gradnje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice HKIG-a.

Stručni predavači

Na savjetovanju Komore sudjelovat će tri predavača s područja arhitekture i građevine.

  • O odredbama  iz Zakona o gradnji o provedbi stručnog nadzora, vođenju građevinskog dnevnik, završnom izvješće nadzornog inženjera te pisanoj izjavi o izvedenim radovima i uvjetima održavanja građevine s osvrtom na novosti u Zakonu o gradnji predavat će Davorin Oršanić, dipl.ing.arh.
  • Način provedbe stručnog nadzora građenja te sadržaj završnog izvješća nadzornog inženjera te primjer završnog izvješća nadzornog inženjera prezentirat će dr.sc. Lino Fučić, dipl. ing. građ.
  • Obrasci, uvjeti i način vođenja građevinskog dnevnika te sadržaj pisane izjave izvođača o izvedenim radovima i uvjetima održavanja građevine te primjeri građevinskog dnevnika te pisane izjava izvođača o izvedenim radovima i uvjetima održavanja građevine prezentirat će Damir Borović, dipl.ing.građ.
Copy link
Powered by Social Snap