Pretraga

Novi ambiciozni infrastrukturni projekti u Županji vrijedni 1,7 milijuna eura

A- A+

Županja, mali grad na istoku Slavonije, ima ambiciozan plan za ulaganje financijskih sredstava u razvoj gradske infrastrukture. U najavljenoj investiciji koja će značiti revoluciju u razvoju grada, Županja će usmjeriti sredstva prema više ključnih područja kako bi se potaknuo gospodarski rast. Za financiranje investicijskih projekata, kreditno će se zadužiti za iznos od 1,7 milijuna eura.

Županja iz zraka

Županja iz zraka | Foto: byToni screenshot

Financijska sredstva za ulaganje u gradsku infrastrukturu, Županja će usmjeriti prema izgradnji sustava Poduzetničke zone Sječine, rekonstrukciji ceste i pješačke staze u Ulici Vojne krajine, sanaciji odlagališta komunalnog otpada u vidu njegova proširenja i energetskoj obnovi zgrade poglavarstva.

Poduzetnička zona Sječine 2 važan je stup gospodarskog razvoja za Županju. Jedan je krak infrastrukturno uređen, a Gradu su u tu svrhu iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije dodijeljena nepovratna sredstva od tri milijuna kuna. Ondje je prodano već osam novih parcela, od kojih je pet tvrtki s proizvodnim djelatnostima, što će značiti i određen broj novih radnih mjesta. Uskoro kreće izgradnja drugog kraka zone.

Izdvojeni članak

Slavonski Brod ima novu zgradu sa stanovima za najam, dostupni mladim obiteljima od 338 eura mjesečno

Ulica Vojne krajine je u iznimno lošem stanju, a o njezinoj obnovi govori se godinama. Stanovnici te ulice s pravom negoduju i već se dugo smatraju zapostavljenima. Sada će konačno i njihova ulica doći na red za obnovu. Gradsko odlagalište proširit će se izgradnjom novih ploha za odlaganje neopasnog otpada. U taj će projekt Grad ući s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će ga u najvećem dijelu i financirati, a osigurat će daljnje zbrinjavanje otpada, prenosi portal Županjac.net.

Za energetsku obnovu zgrade gradske uprave iz 1920. godine, ukupna vrijednost projekta, prema prijavi na natječaj, iznosi 1.014.210,94 eura, a prema dobivenoj odluci, nepovratna sredstva iznose 671.800,44 eura. Osim što će zabljesnuti novim sjajem i dati prepoznatljiv izgled strogom centru grada, obnovom će se ostvariti značajne energetske uštede, a samim tim i smanjiti režijski troškovi.

Izdvojeni članak

Novi sjaj stare ljepotice: Za 4 milijuna eura restaurirana zgrada željezničkog kolodvora Osijek   

Zainteresiranim gospodarskim subjektima ovlaštenima za pružanje bankovnih usluga upućen je poziv da do 1. prosinca do 12:00 sati dostave obvezujuću ponudu za dugoročni kredit u iznosu od 1,7 milijuna eura. Rok otplate je 8 godina, u 96 jednakih rata, bez počeka te uz fiksnu kamatnu stopu.

Na natječaj za povlačenje europskih sredstava prijavljen je i projekt izgradnje Interpretacijskog centra Prve nogometne lopte uz Muzej te uređenje zgrade uz gradski park.

U Slavoniji su u tijeku još mnogi infrastrukturni projekti. Pročitajte više.

Copy link
Powered by Social Snap