Pretraga

Slavonski Brod ima novu zgradu sa stanovima za najam, dostupni mladim obiteljima od 338 eura mjesečno

A- A+

Grad Slavonski Brod nastavlja s provedbom mjere stambenog zbrinjavanja za mlade obitelji. Nakon izgrađenih šest stambenih zgrada u kojima su svoj dom do sada pronašle 34 mlade obitelji, u 2023. dovršena je izgradnja dvije nove zgrade u koje će se uskoro useliti deset novih obitelji. Upravo je raspisan natječaj za najam novoizgrađenih stanova, a otvoren je narednih 15 dana.

zgrada za najam Slavonski Brod

zgrada za najam Slavonski Brod | foto: Grad Slavonski Brod

Raspisan je Natječaj za davanje u najam nekretnina u vlasništvu Grada Slavonskog Broda mladim obiteljima u bračnoj i izvanbračnoj zajednici te samohranim roditeljima, do 45 godina starosti, uz mogućnost otkupa. Paralelno raspisan je i natječaj u sklopu kojega se dva stana daju u najam osobama s invaliditetom. Riječ je o stambenim jedinicama koje su posebno prilagođene.

U sklopu navedenih natječaja mladim obiteljima na raspolaganju je ukupno deset stanova, od toga su dva stana, kako je već navedeno, namijenjena i prilagođena osobama s invaliditetom, a riječ je o trosobnim stanovima ukupne površine oko 64 kvadrata. U sklopu mjere predviđeno je da mlade obitelji plaćaju mjesečni najam gradskog stana te nakon deset godina stan mogu otkupiti od Grada.

Izdvojeni članak

Vlada će subvencionirati najam stanova za mlade obitelji? Cijene bi mogle podivljati

Oni koji se nakon 10 godina odluče za otkup, u tome trenutku će im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunati u otkupnu cijenu stana bez ikakvih kamata. Uz napomenu kako mlade obitelji koje uđu u najam ovih gradskih stanova, nakon deset godina ne moraju nužno otkupiti stan. Na ovaj način mlade obitelji mogu riješiti svoje stambeno pitanje bez kreditnih zaduženja.

Utvrđena početna visina mjesečne najamnine iznosi 338 eura. Ponuditelj na natječaju može biti bračna zajednica, izvanbračna zajednica te samohrani roditelj. Ponuda najamnine smatrat će se i ponudom za otkup stana (koji neće biti obavezan), a ponuđeni iznos otkupne cijene računat će se tako da se početna otkupna cijena za nekretninu uvećava proporcionalno uvećanju ponuđene najamnine u odnosu na početnu visinu najamnine.

Grad Dubrovnik također ima mjeru za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, pogledajte ovdje o čemu je riječ.

Copy link
Powered by Social Snap