Pretraga

Obnovljen Dječji grad na Marjanu: U projekt je uloženo 26,6 milijuna kuna

A- A+

Dječji grad u Splitu obnovljen je u sklopu projekta “Projekt Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti”, a u njega je uloženo 26,6 milijuna kuna od čega se 15,8 milijuna sufinanciralo iz Europskih fondova za regionalni razvoj.

Dječji grad na Marjanu | Foto: Grad Split

Završeni su radovi na revitalizaciji Dječjeg grada na Marjanu i najmlađi posjetitelji Park šume mogu uživati u njegovim sadržajima, interaktivnim dječjim igralima zabavno-edukativnog karaktera. Smješten pokraj Zoološkog vrta, na križanju više pješačkih pravaca u blizini Prvog vrha, obnovljeni Dječji grad objedinjuje šarolike programe i daje mogućnost splitskoj djeci da uživaju u raznim aktivnostima i pri tom uče o važnosti čuvanja Marjana.

– Podsjetimo, revitalizacija nekad popularnog Dječjeg sela obavljena je u sklopu EU projekta „Marjan 2020. – Brdo prošlosti oaza budućnosti“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osnovni cilj ovog projekta je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Jedan od ciljeva je i povećanje privlačnost prirodne i povijesne baštine samog Marjana, a kroz razne oblike edukacije, objavili su iz Grada Splita na društvenim mrežama.

Obnova je trajala od svibnja 2018. do prosinca 2021. godine, a nositelj projekta bila je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan.

Dječji grad na Marjanu | Foto: Grad Split

Copy link
Powered by Social Snap