Pretraga

Osumnjičen zbog protupravne gradnje čak dva građevinska objekta i utaje poreza u iznosu od dva milijuna kuna

A- A+

Nad 64-godišnjakom nedavno je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela protupravne gradnje, čime ne samo da je ilegalno izgradio dva građevinska objekta, već nije niti postupio po rješenju kojim se propisalo njihovo zakonsko uklanjanje. Osim toga, nad istim je muškarcem također provedeno kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela utaje poreza i ostalih obveznih oblika plaćanja.

ilustracija

Ilustracija | foto: Unsplash

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije nedavno su dovršili kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja čak dva kaznena djela. Prvo kazneno djelo odnosi se na Protupravnu gradnju iz čl.212., a drugo na Utaju poreza ili carine iz čl.256. (st.1. i 3.) Kaznenog zakona.

Naime, muškarca se sumnjiči da je na području Čiova protupravno izgradio dva građevinska objekta, a do danas nije postupio po rješenju izdanom još 2020. godine kojim je propisano uklanjanje ilegalnih građevina. Osim toga, sumnjiči se da je davanjem netočnih i nepotpunih podataka o dohodcima ili drugim činjenicama za različite poslove, a slijedom kojih je ostvario značajna novčana sredstva i bio dužan plaćati porez, kao i sva druga druga davanja u razdoblju od 2005. do 2010. godine, oštetio državni proračun Republike Hrvatske za skoro 2 milijuna kuna.

U svezi spomenutih kaznenih djela protiv 64-godišnjeg muškarca će se dalje podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap