Pretraga

Prijevara koja je trajala više od godinu dana: ‘Posudio’ skoro 70 tisuća eura za građevinske radove

A- A+

Više od godinu dana je trajala prijevara 33-godišnjaka na području PU varaždinske. Muškarac je od kolovoza 2021. godine do rujna 2022. godine, u više navrata, lažno se predstavljajući, posudio skoro 70 tisuća eura od 63-godišnjakinje. Navodno su mu novci trebali kako bi mogao kod njih dovršiti građevinske radove.

Foto: bauštela.hr

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevare na štetu 63-godišnjakinje. On je, kako se sumnja u razdoblju od kolovoza 2021. do rujna 2022. godine, u više navrata od 63-godišnjakinje posudio iznos od ukupno oko 66.800 eura.

Također je navedenu pozivao s različitih telefonskih brojeva, pritom se lažno predstavljajući imenima nekoliko osoba i u ime tih osoba za koje se predstavljao, tražio da mu ona posudi novac kako bi navodno kod njih mogao dovršiti građevinske radove koje izvodi, a da će te iste osobe preuzeti cijelo njegovo dugovanje.

Izdvojeni članak

Na prijevaru uzeo milijun kuna za izgradnju kuće na moru koju nikada nije izvršio

Odnosno, ako ona ne posudi tražene iznose, njihovi radovi neće biti dovršeni te ona tada neće moći dobiti povrat već prethodno posuđenog novca. Cijelo to vrijeme 33-godišnjak je dovodio oštećenu u zabludu da će joj vratiti novac, što do dana podnošenja prijave, nije učinio. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare.

Copy link
Powered by Social Snap