Pretraga

Otvoren novi park s fontanom: Nosit će ime junaka Domovinskog rata

A- A+

Grad Vukovar je kroz nastojanja obnove i preobrazbe grada, a u želji poboljšanja kvalitete sugrađana, sanirao niz ulica, prometnica, igrališta, parkirališta te drugih infrastrukturnih objekata. Među njih svrstao se i novouređeni prostor na križanju Trpinjske ceste, Jadranske ulice i Ulice Kraljice Jelene, kojega sada uz nove pristupne staze, novu javnu rasvjetu, urbanu opremu te ljepotu zelenila u središnjem dijelu krasi i nova fontana.

Foto; Grad Vukovar

Park i fontana u Vukovaru službeno su otvoreni, a svečanost su dodatno uljepšale i Mažoretkinje grada Vukovara. Tom prilikom gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako će novouređeni prostor uskoro nositi ime jednog od mnogobrojnih junaka Domovinskog rata.

– Simbolika ovog mjesta je zaista velika, obzirom da je u neposrednoj blizini zapovijedao general-bojnik Blago Zadro. U čast svim braniteljima Trpinjske ceste željeli smo ovaj prostor podići na visoku razinu, za što vjerujem da smo i uspjeli.

Foto: Grad Vukovar

Izuzetno sam zadovoljan transformacijom jedne neuređene gradske površine u novo, ugodno i lijepo mjesto okupljanja svih sadašnjih i budućih generacija, na kojemu će u svoje slobodno vrijeme moći uživati u ljepoti prirode i raskoši fontane, rekao je ovom prilikom gradonačelnik te dodao kako je projekt rezultirao stvaranjem lijepog ambijenta, uz potpuno uređenje površine te postavljanje sprava za vježbanje.

Park za buduće generacije

– Ovaj dio grada, posebice legendarna Trpinjska cesta, zaslužuje jedan ovakav trg. U cilju nam je svakoj gradskoj četvrti omogućiti svojevrsni centar i mjesto okupljanja građana i na taj način im osigurati kvalitetu življenja. Drago mi je što će ovaj park ostati za sve buduće generacije, a posebice me raduje da će u skorije vrijeme nositi ime onih kojima smo dužni i zahvalni što danas stojimo ovdje, a to su branitelji Trpinjske ceste i okolnih ulica, zaključio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te dodao kako je Grad Vukovar kroz nastojanja preobrazbe grada obnovio i mjesnu zajednicu Alojzija Stepnica koja sada služi svim građanima te u kojoj je smještena Hrvatska pošta.

Foto: Grad Vukovar

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 1.200.000,00 kuna, a sredstva su osigurana u proračunu Grada Vukovara te proračunu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Radove na uređenju prostora izvodila je gradska tvrtka Komunalac.Vukovarska tvrtka Tehno automatika d.o.o. je podizvođač je radova tvrtke Tip bazeni d.o.o. iz Čepina te su radili na automatskom upravljanju rasvjetnih tijela i strojarnice. Radovi su izvršeni po najmodernijim standardima.

Foto: Grad Vukovar

Copy link
Powered by Social Snap