Pretraga

Povratak telefonskih govornica: Građani biraju kako će izgledati novi infopunkt pametnog grada

A- A+

Građanima Rijeke ponuđena je prilika odabira novog elementa koji će se uskoro pronaći u njihovom gradu. U sklopu projekta Centra kompetencija za pametne gradove mogu odabrati jedno od ponuđenih vizualnih rješenja suvremene telefonske govornice koja je ujedno i infopunkt. Mogućnost odabira traje još kratko.

Vizualna rješenja multifunkcionalnog infopunkta | foto: Grad Rijeka

Građani mogu birati između dva ponuđena vizualna rješenja za multifunkcionalan i suvremen infopunkt.

U razdoblju od 07. do 17. travnja građani Rijeke mogu sudjelovati u projektu Centra kompetencija za pametne gradove u sklopu kojeg im je pružena prilika odabira budućeg infopunkta koji će biti postavljen u njihovom gradu.

Trogodišnji projekt Centra jedan je od najvećih razvojnih projekata u Hrvatskoj usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana.

Ponuđena dva rješenja

Svoj odabir građani mogu napraviti među dva ponuđena vizualna rješenja. Multifunkcionalni infopunkt izgledat će kao osuvremenjena telefonska govornica i to s nizom dodatnih funkcija. Svojim dizajnom udovoljavat će potrebama pametnih gradova, a pristup će imati i osobe s invaliditetom.

– Riječ je o samostojećem multifunkcionalnom uređaju s nadstrešnicom, telefonskim aparatom i dva zaslona osjetljiva na dodir te pogodna za digitalni prikaz informacija o gradu i digitalno oglašavanje, navode iz Grada Rijeke.

Vizualna rješenja multifunkcionalnog infopunkta | foto: Grad Rijeka

Infopunkt će imati nekoliko funkcija, od primarne kao telefonska govornica, preko WiFi hotspota i mogućnosti bežičnog punjenja mobitela do prikaza informacija o gradu Rijeci.

Projekt je trenutno u fazi koja traži uključivanje građana pri odabiru novog infopunkta, a svoj glas može se dati na stranicama Centra kompetencija za pametne gradove.

– Oba rješenja nadahnuta su formama riječkih vizura u kojima se ponavljaju trokutasti oblici kao što su kranovi, jedra jedrilica i zvonici, dodaju iz Grada.

Copy link
Powered by Social Snap