Pretraga

Pripazite prilikom online kupovina: Mladić (19) htio kupiti bager, ostao bez nekoliko tisuća eura

A- A+

Internet prijevare sve su češća pojava, a prije koji dan se dogodila i jedna u Pazinu. Mladić (19) je odlučio kupiti bager JCB na internetu. Nakon što se dogovorio s prodavateljem putem maila te uplatio novce, prodavatelj se nikada više nije javio.

bager

Ilustracija | foto: Unsplash; Dmitriy Zub

PU istarska je obavijestila kako je pazinska policija zaprimila prijavu 19-godišnjaka oštećenog prilikom internetske kupovine. Oštećeni je na internetskom oglasniku pronašao oglas u kojem se prodaje bager JCB. Nakon izmjene podataka mailom, a sukladno dogovoru s navodnim prodavateljem iz Velike Britanije, mladić je 3. veljače uplatio novčani iznos za bager, prikolicu za prijevoz bagera i troškove prijevoza, odnosno novčani iznos od više tisuća eura.

Nakon obavljene uplate, internetska stranica je zatvorena, a prodavatelj je prekinuo svaku komunikaciju sa kupcem. Policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti djela. Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji.

Copy link
Powered by Social Snap