Pretraga

Prodaja dijela nekadašnjeg Bagata obustavljena zbog poduzetnika koji tvrdi da prodaju njegovu parcelu

A- A+

U Zadru je 24. siječnja 2022. godine na prodaju trebao dio ‘Bagata’, nekadašnjeg jugoslavenskog opskrbljivača šivaćim strojevima. Za početnu cijenu od preko 33 milijuna kuna prodavale bi se dvije zgrade s dva dvorišta sveukupne veličine 22.355 četvornih metara. Do dražbe, barem u prvotno zakazanom terminu, neće doći. Žalio se Roko Brala, prvi čovjek Caducaeus medica, tvrtke koja posluje nekretninama. Tvrdi da se u ovršnom zemljištu prodaje i njegova parcela od 1109 kvadrata. Iz Općinskog suda javljaju kako se o daljnjem postupku čeka odluka.

Zadar | Pixabay

– Prvo dražbeno ročište zakazano za dan 24. siječnja 2022. godine s početkom u 9 sati odgađa se do odluke o prijedlogu treće osobe radi nedopuštenosti ovrhe i prekida dražbene prodaje. Stranke će o daljnjem tijeku postupka biti obaviješteni pisanim putem, govore iz Općinskog suda za Zadarski.hr.

Izdvojeni članak

Najveći infrastrukturni projekt na području Zadarske županije vrijedan 486 milijuna kuna

– Prije nekoliko godina sam dobio ponudu da prodam dio zemljišta na Voštarnici, odmah preko puta igrališta NK Bagat. Kako se radi o području gdje je posljednjih godina nikao čitav poslovnih i stambenih sadržaja, javili su mi se iz Plodina, Spara te iz jedne danske tvrtke. Za zemljište Bagat trgovine imao sam ponudu od 400 eura po kvadratu, ukupno nekih tri milijuna maraka, a kada sam krenuo u pripremu papira, na svoje zaprepaštenje otkrio sam da je na zemljištu uknjižena druga tvrtka. A ja sam godinama uredno raspolagao zemljištem, iznajmljivao nekih 600 kvadrata baraka, među ostalim i Gradu Zadru za vrtić, izjavio je Brala koncem studenog 2017. godine.

Dio bivše tvornice na prodaji je zbog ovršnog postupka splitske tvrtke ‘Malu Projekt‘ nad zagrebačkom ‘Euro Ivi‘. Ona veća zgrada ima 21. 285 kvadrata, dok sljedeća, znatnije manja ima 290. Uz bok zgradama, prodaju se i prateća dvorišta veličine 746, odnosno 167 četvornih metara, piše Zadarski.hr. 

Bagat je osnovan davne 1950. godine. U začetku je imao 34 radnika da bi kasnije, na svom vrhuncu, došao do brojke od čak 4000 zaposlenih. S proizvodnjom se stalo 1999. godine, a sve je skončano tri godine nakon.

Copy link
Powered by Social Snap