Pretraga

Radnici, oprez! U Zagrebu prilikom izvođenja radova nastradao 64-godišnjak

A- A+

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izdao je naputke o ponašanju za vrijeme visokih temperatura. Radnici starije životne dobi te pogotovo oni s kroničnim bolestima, posebno bi se trebali pridržavati uputa uz konstantan pojačan oprez kod obavljanja radova koji uključuju teži fizički napor.

Foto: Unsplash

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako je 24. lipnja oko 10.45 sati na području Trešnjevke, prilikom izvođenja radova u stambenoj zgradi, 64-godišnji zaposlenik, najvjerojatnije je pao s ljestava s visine od 1,5 metar na tlo.

Nesretnom muškarcu liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Izdvojeni članak

Veliki porast poslovnih bolesti u 2020. godini: Stručnjaci složni – preventivni pregledi nisu dostatni

Upute HZJZ-a

S obzirom na visoke temperature, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izdao je naputke o ponašanju, a između ostalog naveli su kako treba izbjegavati boravak na direktnom suncu u razdoblju od 10 do 17 sati, a to se posebice odnosi na djecu, trudnice, starije osobe, srčane bolesnike te one s kroničnim bolestima.

Radnici starije životne dobi te pogotovo oni s kroničnim bolestima, posebno bi se toga trebali držati uputa uz konstantan pojačan oprez kod obavljanja radova koji uključuju teži fizički napor ali i kod aktivnosti poput penjanja na ljestve i sl.

Radnici, oprez! U Zagrebu prilikom izvođenja radova nastradao 64-godišnjak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap