Pretraga

Radovi su svečano otvoreni: Započela izgradnja zdravstvenog objekta vrijednog šest milijuna kuna

A- A+

Svečanim otvaranjem radova započela je izgradnja zdravstvenog objekta ordinacije Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije bruto površine 534 kvadratna metra. Vrijednost projekta penje se do 6 milijuna kuna.

Zdravstveni objekt, vizualizacija | foto: Grad Solin

Projekt izgradnje novog zdravstvenog objekta investicija su kojom se nastoji pozitivno utjecati na poboljšanje života stanovnika grada Solina.

Svečanim otvaranjem radova službeno je započela izgradnja novog zdravstvenog objekta u gradu Solinu. Na projektu surađuju Dom zdravlja i jedinica Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije.

Novi zdravstveni objekt nalazit će se u neposrednoj blizini sadašnjeg Doma zdravlja, a njegova bruto površina iznosi 534 kvadratna metra.

Zdravstveni objekt, vizualizacija | foto: Grad Solin

Vrijednost projekta i do šest milijuna kuna

Procijenjena vrijednost novog zdravstvenog objekta, računajući kupnju zemljišta, penje se i do šest milijuna kuna. Investiciju je na svečanom otvaranju komentirao i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević rekavši kako je da bi se došlo do ovog svečanog trenutka napravilo mnogo predradnji.

– Vjerujem da će se sada još više podignuti kvaliteta zdravstvene usluge u najmlađem gradu u Hrvatskoj, dodao je Ninčević.

Premještanjem stare solinske ljekarne, koja će se ubuduće nalaziti u novom zdravstvenom objektu, omogućuje se proširenje i preuređenje postojeće pedijatrijske ordinacije, a u novim prostorima svoje mjesto će naći i četiri nove ordinacije.

– Postojeća zgrada solinskog Doma zdravlja, koja je izgrađena prije 50-tak godina ne zadovoljava potrebe i uvjete današnjeg Solina, komentirao je ravnatelj Doma zdravlja Marko Rađa.

Rok izgradnje budućeg vrijednog zdravstvenog solinskog objekta je sedam mjeseci, a izvođač radova je tvrtka Prolux.

Zdravstveni objekt, vizualizacija | foto: Grad Solin

Copy link
Powered by Social Snap