Pretraga

U jednom od slavonskih gradova zabilježen rekordan broj prijava za pravo građenja obiteljskih kuća

A- A+

Jedna od najbolje prihvaćenih demografskih mjera, kojom Grad Slavonski Brod mladim obiteljima omogućuje pravo građenja obiteljske kuće na gradskom zemljištu, na posljednjem javnom natječaju zabilježila je dosad nezapamćen interes mladih Brođana i Brođanki.

Foto: Grad Slavonski brod

Na četrnaesti po redu javni natječaj Grada Slavonskog Broda pristiglo je čak 17 prijava mladih obitelji koje svoj život planiraju nastaviti graditi u Slavonskom Brodu, što je najveći odaziv u posljednjih 5 godina koliko se ova mjera provodi. Iako je posljednjim natječajem ponuđeno ukupno 10 zemljišta u vlasništvu Grada, zbog velikog interesa uskoro se očekuje novi natječaj kojim će Grad Slavonski Brod ponuditi dodatne parcele.

– Veliko hvala građanima koji su prepoznali ovu mjeru kojom im Grad Slavonski Brod nastoji pomoći u rješavanju stambenog pitanja. Sretan sam i ponosan što je, zahvaljujući ovoj pogodnosti, pravo građenja na zemljištima u vlasništvu Grada do sada već ostvarila 41 obitelj s područja Slavonskog Broda i okolice, točnije svi građani koji su se prijavili na ranije natječaje i iskazali interes za osnivanje prava građenja u svrhu izgradnje obiteljske kuće.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Sve se više gradi na istoku Hrvatske: Krenuo je novi projekt vrijedan 350 milijuna kuna

Dodatna gradska zemljišta za mlade

Kako bismo stjecanje uvjeta za povoljnije ostvarivanje stambenog pitanja osigurali svima koji ispunjavaju uvjete natječaja te svoju budućnost žele graditi u Slavonskom Brodu, uskoro ćemo na raspolaganje staviti dodatna gradska zemljišta za naše mlade, istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara, zahvalivši pritom i medijima koji su dodatno potaknuli interes za ovu mjeru za mlade.

Iz Grada kažu kako je ovakav uspjeh dokaz kako kvalitetnim projektima možemo pridonijeti ostanku mladih obitelji u gradu, istodobno potičući dolazak novih u Slavonski Brod.

Copy link
Powered by Social Snap