Pretraga

U kontejnersko naselje u Petrinji useljavaju prvi stanari

A- A+

Veći broj budućih stanara, neposredno nakon primopredaje naselja, preuzeo je svoje kontejnere.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović I Foto: HRT – Screenshot

Počelo je useljavanje prvih stanara u kontejnersko naselje na Sajmištu u Petrinji. Načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved rekao je da je riječ o naselju s 80 stambenih kontejnera, javlja HRT.

– Uz ovih 80 je još pet koji mogu služiti za servisne radnje poput blagovaonice, kuhinje ili praonice rublja. Ovdje u Petrinji završavamo ovaj prvi korak, a to je postavljanje kontejnera, rekao je Medved.

Veći broj budućih stanara, neposredno nakon primopredaje naselja, preuzeo je svoje kontejnere dok se paralelno nastavljaju radovi opremanja i kompletiranja kontejnerskog naselja drugim nužnim sadržajima.

Izdvojeni članak

Zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan, Petrinja danas preuzima kontejnersko naselje

Odmah je useljivo 23 kontejnera

Kako je prilikom primopredaje naselja rekao ministar Medved, od ukupno 80 kontejnera 23 su domaće proizvodnje, 56 donacija iz Turske, a jedan domaće proizvodnje donacija Caritasa.

– Odmah je useljivo 23 kontejnera koji imaju sve priključke i gradonačelnik će ih prema listi prioriteta odmah dodijeliti sugrađanima. I turski su kontejneri spojeni na struju i vodu, a u narednih nekoliko dana ćemo sve opremiti ležajevima, ovisno o broju članova obitelji. Naš Stožer civilne zaštite, koji djeluje u Petrinji, uspješno je odradio je ovaj posao, rekao je Medved. Uz stambene kontejnere, postavljeno je još šest zajedničkih, koji mogu poslužiti kao blagovaonica, praonica rublja i za druge servisne potrebe.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je zahvalio na kontejnerskom naselju te kazao kako smatra da je država vrlo brzo reagirala i dala sve od sebe kako bi pomogla stanovnicima Petrinje.

Copy link
Powered by Social Snap