Pretraga

Zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan, Petrinja danas preuzima kontejnersko naselje

A- A+

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kazao je da treba imati strpljenja te da je zadovoljan činjenicom da zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović I Foto: N1

Više od 90 vrtača otvorilo se na Banovini, a nakon Mečenčana najnovija se pojavila u Strašniku. Cijelo područje intenzivno se istražuje, posebice uz prometnice, kako bi se utvrdilo koliko su sigurne.

Uz vrtače, probleme mještanima Banovine zadaju i rasjedi. Njive su sigurne i to je bitno za sve poljoprivrednike, jedino što će se utvrditi postoje li neki toksini koji izlaze iz zemlje. Traktori i sva potrebna mehanizacija može prolaziti tim poljima.

Za RTL Danas situaciju je komentirao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan.

– Ja sam time zadovoljan. Znamo da svaki zakon treba imati svoj provedbeni akt i pravilnik i po njemu će sigurno biti lakše nadležnim ministarstvima, ali i nama koji smo na čelu općina i gradova u ovom području, ustvrdio je Dumbović.

Izdvojeni članak

Dumbović za Provjereno: Svi su se mogli javiti na natječaje – korupcije, koliko znam, nema

‘Treba imati strpljenja’

Dumbović je upitan smatra li je li mjesec i pol dana bilo previše da se procedura pokrene.

– Kad pogledamo da smo izgubili 7 do 10 dana za ovaj proces jer je oporba srušila kvorum i s time smo bili vrlo nezadovoljni na ovom području. Još poslije su određene zakonske procedure produljile vrijeme čekanja. Tu treba imati strpljenja i to je važno. Veselimo se svemu onome što donosi novi dan i nešto bolje za Petrinju, kazao je Dumbović.

Danas će grad preuzeti kontejnersko naselje.

– Ministar Medved mi je rekao da ćemo se sutra naći u pola 9. Grad će primiti kontejnersko naselje, na neki način, u svoje ruke i nastojat ćemo da u kontinuitetu zajednički osiguramo topao dom. Bitno je da svi mi koji smo preuzeli odgovornost za te ljude koji žele doći, da iskomuniciramo gdje su svi ti ljudi i da ih korak po korak ondje dovedemo. Jer znamo da je svakog gosta tri dana dosta, poručio je jučer Dumbović.

Zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan, Petrinja danas preuzima kontejnersko naselje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap