Pretraga

Zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan, Petrinja danas preuzima kontejnersko naselje

A- A+

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kazao je da treba imati strpljenja te da je zadovoljan činjenicom da zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović I Foto: N1

Više od 90 vrtača otvorilo se na Banovini, a nakon Mečenčana najnovija se pojavila u Strašniku. Cijelo područje intenzivno se istražuje, posebice uz prometnice, kako bi se utvrdilo koliko su sigurne.

Uz vrtače, probleme mještanima Banovine zadaju i rasjedi. Njive su sigurne i to je bitno za sve poljoprivrednike, jedino što će se utvrditi postoje li neki toksini koji izlaze iz zemlje. Traktori i sva potrebna mehanizacija može prolaziti tim poljima.

Za RTL Danas situaciju je komentirao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Zahtjevi za obnovu kreću sljedeći tjedan.

– Ja sam time zadovoljan. Znamo da svaki zakon treba imati svoj provedbeni akt i pravilnik i po njemu će sigurno biti lakše nadležnim ministarstvima, ali i nama koji smo na čelu općina i gradova u ovom području, ustvrdio je Dumbović.

Izdvojeni članak

Dumbović za Provjereno: Svi su se mogli javiti na natječaje – korupcije, koliko znam, nema

‘Treba imati strpljenja’

Dumbović je upitan smatra li je li mjesec i pol dana bilo previše da se procedura pokrene.

– Kad pogledamo da smo izgubili 7 do 10 dana za ovaj proces jer je oporba srušila kvorum i s time smo bili vrlo nezadovoljni na ovom području. Još poslije su određene zakonske procedure produljile vrijeme čekanja. Tu treba imati strpljenja i to je važno. Veselimo se svemu onome što donosi novi dan i nešto bolje za Petrinju, kazao je Dumbović.

Danas će grad preuzeti kontejnersko naselje.

– Ministar Medved mi je rekao da ćemo se sutra naći u pola 9. Grad će primiti kontejnersko naselje, na neki način, u svoje ruke i nastojat ćemo da u kontinuitetu zajednički osiguramo topao dom. Bitno je da svi mi koji smo preuzeli odgovornost za te ljude koji žele doći, da iskomuniciramo gdje su svi ti ljudi i da ih korak po korak ondje dovedemo. Jer znamo da je svakog gosta tri dana dosta, poručio je jučer Dumbović.

Copy link
Powered by Social Snap