Pretraga

Uslijed građevinskih radova radnik pao s pet metara visine i teško se ozlijedio

A- A+

Brojni radnici na gradilištima svakodnevno su izloženi vrlo velikoj opasnosti i to poglavito ako se izvode zahtjevni radovi na vrlo velikim visinama. Tako je u utorak, 24. kolovoza, jedan radnik prilikom izvođenja radova na krovištu u centru Zagreba jako teško stradao, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Naime, muškarac je pao se čak pet metara visine, a odmah mu je pružena liječnička pomoć.

gradilište

Ilustracija | foto: Unsplash

Građevinski radovi znaju biti jako opasni, pogotovo ako se radi na vrlo velikim visinama, pa su tako česte nesreće na gradilištima. Policijska uprava zagrebačka ovog puta je izvijestila o iznimno teškoj nesreći na gradilištu koja se dogodila u utorak, 24. kolovoza, u samom centru Zagreba.

Izdvojeni članak

Strašna nesreća u Umagu: 81-godišnji muškarac pao tijekom izvođenja građevinskih radova

Naime, oko 16 sati u Hatzovoj ulici, prilikom izvođenja zahtjevnih građevinskih radova na krovištu, 35-godišnji radnik je izgubio ravnotežu i pao na tlo s oko čak pet metara visine. Liječnička pomoć muškarcu pružena je u Klinici za traumatologiju te je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

S obzirom na ovakve slučajeve trebalo bi poduzeti dodatne mjere zaštite na gradilištima da bi se nesreće spriječile, odnosno da bi radnici bili sigurniji te mogli neometano obavljati svoj posao.

Uslijed građevinskih radova radnik pao s pet metara visine i teško se ozlijedio
Share via
Copy link
Powered by Social Snap