Pretraga

Velik iskorak u Aziju: Končar postaje pionir u otvaranju tržišta za druge europske proizvođače

A- A+

Sredinom svibnja ove godine društvo Končar – Generatori i motori napravilo je ogroman korak kako za svoje poslovanje, tako i za poslovanje svih europskih proizvođača. Ulaskom na japansko tržište Končar je postao europski pionir koji će poslovati s japanskim tvrtkama.

generator končar

Kompakt generatori za male hidroelektrane | foto: Končar

Sredinom svibnja 2021. godine društvo Končar – Generatori i motori (GIM) ostvarilo je nemjerljiv iskorak na azijskom tržištu.

Nakon dvogodišnjeg kontinuiranog procesa nuđenja i pregovora GIM je prvi put u svojoj povijesti dobio veliki posao u Japanu. Prema ugovorenom poslovanju opis isporuke uključuje projektiranje, proizvodnja i nadzor pri montaži tri generatora za dvije različite male hidroelektrane.

Velik je to korak ne samo za društvo Končar, već i za ostale europske proizvođače koji će sada imati otvoreni put k azijskom tržištu.

Končarevi generatori

Prva faza Končarevog projekta u Japanu bit će završena uspješnim puštanjem u pogon sinkronog generatora nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) na maloj hidroelektrani Shin Sakagami, dok će druga faza projekta biti gotova kada se pusti u pogon sinkroni generator nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) i asinkroni generator nominalne snage 0,546 MW (366 min-1) na malu hidroelektranu Shin Utsubo.

Izdvojeni članak

U godini obilježenoj pandemijom koronavirusa Nexe oborio rekorde: Isporučili preko milijun tona cementa

Ovaj ugovor nastavak je uspješne sinergije između društva Končar – Generatori i motori i austrijskog izvođača turbina te, kako navode iz društva, u sljedeće tri godine predstoji dokazati i opravdati dobiveno povjerenje japanskih konzultanata.

– Uostalom, ovo je prvi put da su se japanski investitori odlučili za ponuđača generatora iz Europe pa Končar – Generatori i motori ovdje ne predstavlja samo sebe, već kao pionir otvara tržište i drugim proizvođačima s europskog tržišta, zaključuju iz Končara.

Velik iskorak u Aziju: Končar postaje pionir u otvaranju tržišta za druge europske proizvođače
Share via
Copy link
Powered by Social Snap