Pretraga

Veliko olakšanje za građevinske stručnjake: Objavljen novi alat za praćenje građevno-tehničke regulative

A- A+

Praćenje, pretraživanje, izučavanje i razumijevanje građevno-tehničke regulative od sada će za sve građevinske stručnjake biti ponešto lakše. Jednostavnije snalaženje među normama omogućit će im novi elektronički alat naziva Zakon o gradnjiplus.

Zakon o gradnjiplus

Zakon o gradnjiplus, ilustracija | foto: Unsplash

Novi elektronički alat Zakon o gradnjiplus namijenjen je svim stručnjacima u graditeljstvu.

Objavljen je novi novi elektronički alat – Zakon o gradnjiplus. Njegov glavni zadatak bit će olakšavanje praćenja, pretraživanja, izučavanja i razumijevanja građevno-tehničke regulative, objašnjavaju iz Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Priručnik sadrži zbirku pročišćenih tekstova Zakona o gradnji i relevantnih pripadnih propisa, upotpunjenu s uputama i komentarima kojima se razjašnjava propisana materija.

Usmjeravanje korisnika

Novi elektronički alat-priručnik zamišljen je kao pomoć sudionicima u gradnji i drugim osobama koje su uključene u građevinske projekte u praćenju, pretraživanju i snalaženju u primjeni vrlo opsežne, zahtjevne i promjenjive građevno-tehničke regulative.

– Koncept kreiranja i pretraživanja sadržaja je: uz odredbe za koje je to potrebno nalazi se uputa s poveznicom na međuovisnu odredbu (u istom ili drugom propisu) ili komentar kojim se pojašnjava odredba. Na taj način Priručnik korisnika usmjerava na tekst koji mu treba, umjesto da mora, kao kod drugih zbirki propisa, pretraživati veliki broj pravnih akata tražeći ono što ga zanima, objašnjavaju iz Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Izdvojeni članak

Novo stručno izdanje HKIG-a: Smjernice za BIM pristup u infrastrukturnim projektima

Priručnik Zakon o gradnjiplus izrađen je u formi računalnog programa, što osigurava njegovo lako korištenje te jednostavno pretraživanje. Predviđeno je i njegovo kontinuirano ažuriranje te nadopunjavanje zbirke propisima koje trenutno ne sadrži kao i drugo proširivanje sadržaja.

Svi zainteresirani stručnjaci u području graditeljstva detalje o Priručniku mogu pronaći na njegovim službenim stranicama.

Veliko olakšanje za građevinske stručnjake: Objavljen novi alat za praćenje građevno-tehničke regulative
Share via
Copy link
Powered by Social Snap