Pretraga

[VIDEO] Tragedija u Indiji: Srušio se most za pješake, poginula najmanje 141 osoba

A- A+

U zapadnoj indijskoj državi Gujarat, srušio se viseći most za pješake. Još uvijek je u tijeku akcija spašavanja, a trenutno je utvrđeno da je poginula najmanje 141 osoba. Lokalni dužnosnik je rekao da su većina poginulih bili žene, djeca ili stariji ljudi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Whatsinthenews (@_whatsinthenews)

Most koji se srušio ponovno je otvoren nakon popravka, i to prije samo tjedan dana. Izgrađen je za vrijeme britanske vladavine u 19. stoljeću, a dugačak je 230 metara i prelazi rijeku Machchu. U trenutku urušavanja je na mostu bila velika gužva zbog festivala Diwali objasnili su lokalni dužnosnici i očekuje se da će broj poginulih i dalje rasti, piše BBC.

Inače, ovaj most je popularna turistička atrakcija lokalno poznata kao Julto Pul (most koji se ljulja). Zbog toga su mnoga djeca došla ovdje za vrijeme Diwali praznika kao turisti. Na kraju je došlo do preopterećenja mosta koji se zbog toga i srušio. Akcija spašavanja je i dalje u tijeku, a angažirani su policijski i vojni timovi za hitne slučajeve.

Do sada je spašeno više od 177 ljudi. Izvješća kažu da je nekoliko stotina ljudi bilo na mostu kada se srušio oko 18:40 po indijskom vremenu u nedjelju, 30. listopada.

Izdvojeni članak

[VIDEO] U javnost puštena uznemirujuća snimka kolapsa mosta u Srbiji: Poginule 2 žene

Gujarat je matična država indijskog premijera Narendre Modija, koji je najavio da će obitelji žrtava dobiti odštetu, ali i rekao da je duboko ožalošćen tragedijom. Postavljaju se pitanje jesu li obavljene sigurnosne provjere prije ponovnog otvaranja mosta, a vlasti su obećale istragu. Ministar unutarnjih poslova, Harsh Sanghavi, rekao da je da je zbog incidenta registriran niz kaznenih slučajeva.

Prateek Vasava bio je na mostu u trenutku urušavanja. Ispričao je kako je doplivao do obale rijeke. Nekoliko djece je palo u rijeku, rekao je i dodao da je htio neke od njih povući sa sobom, ali su se utopili ili ih je odnijelo.

Copy link
Powered by Social Snap