Pretraga

Zagreb gradi novu veliku tržnicu, zamijenit će oronulo zadnje iz 60-ih

A- A+

Ovaj tjedan počinju radovi na rekonstrukciji odnosno rušenju stare tržnice Vrapče i izgradnja nove, suvremene tržnice. Tržnica Vrapče izgrađena je 1960-ih i nikad do sada nije obnavljana. Predviđena je izgradnja samostojeće zgrade koja će se sastojati od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine 484,90 kvadrata.tržnica Vrapče

tržnica Vrapče | foto: screen shot Google mapsRadi se o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon skoro 30 godina, kada su otvorene tržnice na Jarunu i Savici. Ukupna vrijednost nove tržnice Vrapče iznosi 2,3 milijuna eura, a planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci.

– Ovo je još jedan od projekata o kojima se desetljećima pričalo u prazno, a mi ćemo biti ti koji će ga realizirati, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, uoči početka radova.

Izdvojeni članak

Velika obnova zagrebačke gradske vijećnice, traže se projektanti, a poznato koliko će koštati

– Tržnici gravitira 45.000 stanovnika gradske četvrti Podsused-Vrapče koji će dobiti modernu, funkcionalno uređenu tržnicu s natkrivenim i otvorenim dijelom, koja će kvartu udahnuti novi život i postati centralno mjesto okupljanja stanovnika tog dijela Zagreba, dodao je Tomašević.

Predviđena je izgradnja samostojeće zgrade tržnice Vrapče koja se sastoji od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine 484,90 kvadrata.

Sjeverni dio tržnice će biti organiziran kao fiksni i sadržavat će zatvorene lokale i poslovne prostore, te pomoćne prostore za organizaciju rada tržnice. Drugi dio tržnice orijentiran je prema parku kao fleksibilni prostor s pomičnim prodajnim klupama za prodaju voća, povrća i drugih namirnica koje se prodaju na javnim tržnicama na malo.

U podrumskoj garaži predviđeno je 21 parkirališno mjesto, stubište, dizalo i wc za vanjske korisnike. Predviđeno je također 5 vanjskih parkirnih mjesta.

Pogledajte ovdje kako je šest tona teška kupola iz 19. stoljeća oštećena u potresu vraćena na Cvjetni trg.

Copy link
Powered by Social Snap