Pretraga

U Zagrebu se danas otvara izložba radova višestruko nagrađivanog arhitektonskog ureda: Evo što donosi

A- A+

Svoja vrata u Orisovoj Kući arhitekture danas će otvoriti izložba radova višestruko nagrađivanog Arhitektonskog projektantskog ureda IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI simbolično nazvana ‘Projekti i stvari’. Posjetiteljima će predstaviti nedavna ostvarenja ureda.

projekti i stvari

Izložba Projekti i stvari | foto: IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI Facebook

Kuća Arhitekture Oris ugošćava izložbu Arhitektonskog i projektantskog ureda IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI, a svoja vrata za posjetitelje će otvoriti danas u 19 sati.

Arhitektonski i projektantski ured IVANIŠIN.KABASHI.ARHITEKTI predstavit će svoja nedavna ostvarenja u izložbi nazvanoj ‘Projekti i stvari’. Ovaj višestruko nagrađivani arhitektonski ured osnovali su Krunoslav Ivanišin i Lulzim Kabashi u Dubrovniku i Zagrebu 2003. godine. U dosadašnjem radu projektirali su i sagradili građevine različitih mjerila i namjena za privatne i javne naručitelje.

Na dan otvorenja izložbe, od 18 sati, na YouTube kanalu Oris Kuće arhitekture moći ćete pogledati i razgovor arhitekata Ivanišina i Kabashija s Miom Roth Čerinom.

Projekti i stvari

Arhitekti Ivanišin i Kabashi predavali su i  izlagali na hrvatskim i međunarodnim institucijama, uključujući Međunarodnu izložbu arhitekture na Venecijanskom bijenalu 2010. godine. S njima danas projektiraju i grade arhitekti Iva Ivas, Nika Bralić, Jelena Burnić, Rudolf Raspudić i Ivan Mostahinić.

„Nekonceptualnim skupom slika i stvari“, izložba projektantskog ureda IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI predstavlja nedavna ostvarenja: obiteljsku kuću na Jabukovcu u Zagrebu, Villu u pogledu u Svetom Jakovu u Dubrovniku koju je stručni žiri Udruženja hrvatskih arhitekata prepoznao kao najbolje ostvarenje stambene arhitekture u Hrvatskoj u prošloj godini, crvenu stambenu zgradu u Opatiji i  postav izložbe o arhitektu Vladimiru Turini u Muzeju grada Zagreba te projekt u izvedbi luksuznog hotela u Praškoj ulici u najstrožem centru Zagreba i projekt stambenog naselja na Pločama u Dubrovniku s pogledom na otvoreno more i Grad u zidinama.

Projekti su predstavljeni fotografijama, skicama, nacrtima i maketama, a projekt hotela i uzorcima umjetničkih radova velikih dimenzija slikarice Katarine Ivanišin Kardum, koji će biti važan dio interijera.

Izdvojeni članak

Rasprodaja namještaja uspješnog domaćeg dizajn-brenda traje još nekoliko dana: Evo što možete pronaći

Neobične stvari koje izravno i neizravno objašnjavaju ne samo izložene projekte, nego i način gledanja na stvari, način crtanja i način građenja arhitekture ureda IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI smještene su u plavom tunelu – paviljonu s nedavne izložbe u Muzeju grada Zagreba koji je u Oris kući arhitekture za ovu prigodu rekonstruiran. Uz izložbu izlazi istoimena knjiga koju je grafički oblikovao Zvonimir Prusina.

– I u današnjem svijetu neprekidnog događaja arhitektura ostaje konačno prostorno iskustvo. Ona zahtijeva bliski kontakt, moramo ju osjetiti i dotaknuti bez ikakvog posrednog filtera. Kao takva, arhitektura ne može biti proizvedena u praznini niti podučavana iz daljine. Arhitektura je suštinski  stvarovita, čak i naši (digitalni) crteži su na svoj način stvaroviti. Čvrsto usidreno u svijetu stvari, stvar po sebi napravljena od stvari, svako djelo arhitekture je u suprotnosti sa svijetom događaja koji raste pred nama, navode arhitekti za DAZ.

Pokrovitelji izložbe, koja će za posjetitelje biti otvorena od 08. srpnja do 31. srpnja te od 23. kolovoza do 11. rujna, su Ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb.

U Zagrebu se danas otvara izložba radova višestruko nagrađivanog arhitektonskog ureda: Evo što donosi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap