Pretraga

Započela izgradnja rotora u Križevcima: Investicija vrijedna skoro pet milijuna kuna

A- A+

Jedna od najiščekivanijih investicija u Križevcima je rotor na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića. Investicija je vrijedna skoro pet milijuna kuna, a izvođač radova je Poduzeće za ceste Bjelovar. Očekuje se da će rotor biti pušten u promet krajem studenog ove godine.

Započinje izgradnja novog rotora u Križevcima, foto: Grad Križevci

Nakon što su ishođene sve prethodne dozvole te odrađen postupak javne nabave, 26. srpnja 2022. godine je održano uvođenje u posao izgradnje rotora na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića u Križevcima.

Gradonačelnik Mario Rajn uvodno je izrazio zadovoljstvo dugo očekivanom investicijom u Križevcima i rekao kako se rotor željno iščekuje. Spomenuo je i kako se intenzitet prometa povećao nakon izgradnje nadvožnjaka nad željezničkom prugom. Rekao je i kako vjeruje da će jedna od točaka grada sa statistički najvećim brojem nesreća, nakon izgradnje rotora biti puno sigurnija i protočnija.

– Zahvaljujem Hrvatskim cestama što su svesrdno poduprli ovaj projekt i nakon svih rješavanja dozvola krećemo s radovima. To je velik i značajan projekt za sigurnost prometa u Gradu Križevcima, svakako i za mještane u ovom dijelu grada, pogotovo djecu koja ovim raskrižjem idu u školu. Zamolit ću sve sugrađane i posjetitelje Grada za razumijevanje budući da će prometovanje kroz ovo raskrižje biti otežano, ali po završetku radova bit će nam svima puno bolje, rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Izdvojeni članak

U Križevcima se grade solarne elektrane vrijedne 6 milijuna kuna

Radovi do kraja studenog

Rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davor Bobičanec kazao je kako se nakon ishođenja pravomoćne građevinske dozvole u suradnji s Gradom Križevcima i provedene javne nabave, pristupa rekonstrukciji raskrižja, državne ceste DC 22 Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića.

– Radovi će trajati četiri mjeseca, investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač radova Poduzeće za ceste Bjelovar te je vrijednost investicije 4.900.000,00 kuna. Također, molim sve sudionike da se pridržavaju privremene regulacije prometa tijekom izvođenja radova i vjerujemo da ćemo krajem studenog rotor pustiti u promet, objasnio je Bobičanec.

Za vrijeme izvođenja radova, promet će se odvijati po posebnoj regulaciji, a s detaljima će javnost biti upoznata putem javnih glasila i službene stranice Grada Križevaca. Zamolili su i građane za razumijevanje u vrijeme izvođenja radova.

Copy link
Powered by Social Snap