Pretraga

Završava sezona grijanja zbog lijepog vremena: U ponedjeljak će se ugasiti grijanje od 130.000 građana

A- A+

Zbog povoljnih vremenskih uvijeta, HEP Toplinarstvo će se u ponedjeljak prebaciti na ljetni režim rada, a time će se završiti ogrjevna sezona ’21./’22. za približno 130.000 kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Grijanje, ilustracija | foto: Unsplash

Za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potreban je određeni vremenski period, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima. S ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti isporuke toplinske energije, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provesti revitalizaciju približno 30 km postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko 4 km nove tras, priopćili su iz HEP-a.

Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2022., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima. Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade.

Izdvojeni članak

Grijanje na toplanu nakon 22 sata – stvar dogovora ili mit?

Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.

Ogrjevna sezona 2022./2023. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2022.

Završava sezona grijanja zbog lijepog vremena: U ponedjeljak će se ugasiti grijanje od 130.000 građana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap