Pretraga

Ženskom stranom ulice: Odavanje počasti ženama koje su ostavile neizbrisiv trag u zajednici

A- A+

U čast ženama koje su ostavile neizbrisiv trag na zajednici dio osječkih škola i ulica privremeno će promijeniti svoja imena, to jest nazive. Riječ je o inicijativi Mladforme povodom Međunarodnog dana žena.

‘Ženskom stranom ulice’ | foto: Mladforma

Inicijativa mladih privremeno želi promijeniti imena gradskih ulica i škola u čast ženama iz Osijeka i okolice koje su ostavile neizbrisiv trag na zajednici.

Neformalna inicijativa mladih Mladforma povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena potaknula je akciju ‘Ženskom stranom ulice‘ u kojoj se osječke ulice i škole imenuju prema utjecajnim ženama s područja Osijeka i okolice.

– Akcija ima za cilj istaknuti Osječanke koje su kroz svoje djelovanje ostavile neizbrisiv trag u razvijanju filantropske osječke priče, priče solidarnosti i aktivnog angažmana u zajednici, navode iz Mladforme.

Žene koje su mijenjale Osijek

Akcija je potaknuta činjenicom da trenutno tek nekoliko ulica u gradu Osijeku nose imena znamenitih žena.

– Odlučili smo kako će tri utjecajne i inspirativne žene u ponedjeljak privremeno dobiti svoje ulice: Adela Deszaty, Josipa Glembay i Matilda (Gillming) Hengl, dodaju iz Mladforme, a nova privremena imena dobit će i tri osnovne škole, OŠ Retfala, OŠ Fran Krsto Frankopan i OŠ Vladimira Becića, koje postaju OŠ Marije Malbaše, OŠ Otti Berger i OŠ Julijane Divald.

𝗨 𝗽𝗼𝗻𝗲𝗱𝗷𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸 𝗠𝗹𝗮𝗱𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝗵𝗼𝗱𝗮 Ž𝗲𝗻𝘀𝗸𝗼𝗺 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗻𝗼𝗺 𝘂𝗹𝗶𝗰𝗲 8️⃣.3️⃣.

“Ženskom stranom ulice” akcija je imenovanja osječkih ulica…

Objavljuje MladformaPetak, 5. ožujka 2021.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap