Pretraga

Županija odlučila: Za obrazovanje i obnovu 49 školskih objekata 26 milijuna kuna

A- A+

Šibensko-kninska županija za financiranje i obnovu 49 školskih zgrada osigurala je više od 26 milijuna kuna. Dio novca namijenjen je za uređenje školskih objekata, opremanje prostorija, namještaj i radove na konstrukcijama škola.

Škola, ilustracija | foto: Unsplash

Šibensko-kninska županija osnivač je svih srednjih škola, ali i osnovnih škola koje nisu na području Grada Šibenika.

Šibensko-kninska županija planira u radove obnove, održavanja i uređenja uložiti 937.353 kuna za srednje škole i 783.963 kuna za osnovne škole. Novac je namijenjen za radove na 49 školskih objekata, a obuhvaćaju radove na fasadi, konstrukciji, obnovi, opremanje kabineta i uređenje objekata. Šibensko-kninska županija osnivač je 14 osnovnih i 12 srednjih škola, a županijski proračun u obrazovanje planira uložiti više od 26 milijuna kuna.

Gimnaziji najveći iznos

Najveća ulaganja Županija planira imati u Gimnaziju Antuna Vrančića za koju je namijenjeno 228.600 kuna od čega 160 tisuća kuna za uređenje predvorja i 47 tisuća kuna za novi namještaj i katedru informatičke učionice, navodi šibenskiportal.hr.

Planirani izdatci u proračunu za Turističko-ugostiteljsku školu su 124.953 kune od čega 97 tisuća kuna za novi namještaj u zbornici i te 15 tisuća kuna za opremanje i izradu namještaja za nastavnički kabinet. Medicinska škola Šibenik trebala bi dobiti 99 tisuća kuna za zamjenu ALU stolarije.

Radovi su planirani i u školi Ivana Meštrovića u Drnišu. Srednja škola trebala bi dobiti 102.500 kuna. Financirat će se i bojanje fasade objekta, bojanje drvene konstrukcije i vrata te zamjena drvenog poda.

Izdvojeni članak

Konačno adekvatni uvjeti: Školarci bi uskoro mogli u novu dvoranu vrijednu 11 milijuna kuna

Ulaganja u osnovne škole

Proračun je obuhvatio i radove na objektima osnovnih škola. Jedno od većih ulaganja, od 195.200 kuna, je planirano u OŠ u Drnišu, Antuna Mihanovića Petropoljskog. Osnovna škola Primošten dobit će novu rasvjetu u sportskoj dvorani vrijednu 110.000 kuna, dok će škola u Tisnom dobiti 87.000 kuna za sanaciju plafona.

Copy link
Powered by Social Snap