Pretraga

Konačno adekvatni uvjeti: Školarci bi uskoro mogli u novu dvoranu vrijednu 11 milijuna kuna

A- A+

Glavni projekt za izgradnju dvorane i dodatnih učionica za Osnovnu školu Brodarica konačno je napravljen. Ovim projektom, vrijednim oko 11 milijuna kuna, osnovnoškolci će napokon imati adekvatne uvjete za rad u novoj sportskoj dvorani i novim učionicama. Čeka se samo građevinska dozvola.

osnovna škola

Osnovna škola Brodarica | foto: Grad Šibenik

Glavni projekt obuhvaća izgradnju sportske školske dvorane i četiri nove učionice.

Osnovna škola Brodarica uskoro bi trebala dobiti novu školsku sportsku dvoranu i četiri nove učionice. Projektom, vrijednosti oko 11 milijuna kuna, predviđa se izgradnja sportske školske dvorane s pratećim sadržajem te izvedba četiri nove učionice.

Osnovna škola Brodarica trenutno je neto površine  1.153,57 kvadratnih metara, a nakon nadogradnje školskog prostora i sportske dvorane neto površina bi trebala pokrivati  2.571,19  kvadratnih metara.

oš brodarica

Vizualizacija OŠ Brodarica | foto: Grad Šibenik

Nove učionice i igralište

Izgradnja će se izvesti u dvije etaže. U prizemlju je predviđena izgradnja pratećih prostora dvorane, sanitarni čvor, četiri svlačionice s praonicama, sanitarna prostorija za osobe smanjene pokretljivosti, kabineti nastavnika, spremište sprava i opreme, spremište čistačice kao i stubište i dizalo za učenike i djelatnike.

Izdvojeni članak

Revitalizacija i/ili problemi: Kako je europski novac promijenio vizuru Šibenika

Na etaži kata iz zajedničke prostorije pružaju se dva hodnika, a iz svakog se pristupa novim učionicama i kabinetima. Riječ je o učionicama i kabinetima hrvatskog i stranog jezika te učionicama i kabinetima matematike i informatike.

oš brodarica

Vizualizacija OŠ Brodarica | foto: Grad Šibenik

– Konačno će i djeca koja pohađaju Osnovnu školu Brodarica dobiti adekvatne uvjete za rad. Sportska dvorana i dodatne učionice  omogućit će  poboljšanje učeničkog standarda u održavanju nastave tjelesnog odgoja te predmetne nastave, rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Projekt je trenutno u postupku ishodovanja građevinske dozvole, a iza njega stoji tvrtka Verus projekt d.o.o.

oš brodarica

Vizualizacija OŠ Brodarica | foto: Grad Šibenik

Copy link
Powered by Social Snap