Pretraga

Anka Mrak-Taritaš o opozivu Darka Horvata: ‘Imamo 62 potpisa, dovoljno za dva opoziva’

A- A+

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš u petak je na Facebooku objavila fotografiju s potpisima saborskih zastupnika koji se slažu kako bi ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine trebao dati ostavku zbog neuspjele obnove nakon potresa. Ukupno je prikupila 62 potpisa, što je, kako je napisala ‘dovoljno za dva opoziva’.

Ilustracija | Foto: vlada.hr, Vlada RH (Facebook)

Prva na listi je upravo Anka Mrak Taritaš, a još neki od potpisnika su Marin Miletić, Dalija Orešković, Ivana Kekin, Dario Zurovec, Nikša Vukas, Stipo Mlinarić, Sandra Benčić, Peđa Grbin, Sabina Glasnovec, Mirela Ahmetović, Vilim Matula i drugi.

Podsjetimo, saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš najavila je početkom siječnja pokretanje inicijative za smjenu ministra Darka Horvata zbog neuspjele obnove nakon potresa, što podržava i veći dio oporbe. O svemu se još tada oglasio i ministar te izjavio kako oporba ima pravo pozvati na njegov opoziv te je izjavio kako u procesu obnove svatko nosi svoj dio odgovornosti. Kazao je i kako premijer nije rekao da obnova kasni, nego da ‘nisu zadovoljni dinamikom’.

– Krenula sam u to jer moramo reći ‘dosta’, Zagreb i područje Banovine zadesila je prirodna nepogoda koja se zove potres, ali iza toga i neprirodna nepogoda koja se zove ministar Horvat, izjavila je Mrak Taritaš ranije dodavši kako resorni ministar jednostavno mora odgovarati zamjerajući mu „grijeh nečinjenja”.

Kako su zastupnici reagirali na inicijativu početkom mjeseca, pročitajte ovdje:

Izdvojeni članak

GLAS pokreće inicijativu za smjenu Horvata zbog neuspjele obnove, Horvat: ‘Imaju na to pravo’

Copy link
Powered by Social Snap