Pretraga

Bačić se sastao s građevinarima koji rade na obnovi: Nezadovoljan je angažmanom oko privatnih kuća

A- A+

Ministar graditeljstva Branko Bačić okupio je predstavnike vodećih hrvatskih građevinskih tvrtki koje rade na obnovi. Upoznao ih je s aktualnim poboljšanjima u obnovi, kao što su uvođenje GIS aplikacije. Pritom ih je pozvao na veći angažman kada je u pitanju obnova privatnih kuća.

Sastanak u ministarstvu graditeljstva | foto: Ministarstvo graditeljstva

Sastanak u Ministarstvu graditeljstva | foto: Ministarstvo graditeljstva

U Ministarstvu graditeljstva je 11. travnja održan drugi po redu sastanak ministra Branka Bačića s predstavnicima građevinskih tvrtki koje izvode radove na projektima koji se financiraju iz Fonda solidarnosti. Radi se o predstavnicima sljedećih tvrtki: Kamgrad, GP-Krk, Hedom, Spegra, Mar-Samobor, GPP Mikić, Spektar gradnja, AB-gradnja, Tehnika, Mipcro, TEH-gradnja, Ing-grad, Agrad projekt i Deltron.

Ministar Bačić je sve prisutne upoznao s aktualnim poboljšanjima u procesu obnove, a koja su vidljiva nakon regulatornih izmjena koje su građevinskom sektoru predstavljene na prvom sastanku. Istaknuo je da je izrađena GIS aplikacija putem koje je dostupan pregled svih potresom pogođenih područja sa statusima pojedinačnih objekata. Ministar je rekao i kako se nabave objavljuju po grupama, odnosno područjima, kako bi se izvođačima radova operativno olakšao angažman.

Izdvojeni članak

Ministar Bačić opravdava sporost obnove: Model suhe drvene gradnje zahtijeva duži period bez kiše

Bačić se zahvalio izvođačima radova na angažmanu u izvođenju radova na projektima koji se financiraju iz Fonda solidarnosti EU. Također, od predstavnika građevinskih tvrtki je zatražio veći angažman i odaziv na otvorene pozive za nekonstrukcijsku i konstrukcijsku obnovu privatnih kuća te višestambenih zgrada.

Predstavnici najvećih hrvatskih građevinskih tvrtki, koji su bili prisutni na sastanku, naglasili su kako su spremni doprinijeti obnovi privatnih objekata. Dogovoreno je da će napraviti analizu raspoloživih kapaciteta s vremenskim planom, uzimajući u obzir radove na projektima Fonda solidarnosti i Ministarstvu dostaviti informaciju o mogućnostima sudjelovanja u obnovi.

Zaključeno je kako izvođenje radova na projektima koji se financiraju iz Fonda solidarnosti napreduje vrlo dobro. Utvrđeno je i kako je trenutačna dinamika rada takva da će biti iskorištena sva dobivena sredstva.

Podsjećamo kako je ministar graditeljstva nedavno sporost obnove pripisao vremenskim uvjetima. Bačić je tada kazao kako je većina ljudi izabrala model suhe drvene gradnje, a za takvu izgradnju vrijeme mora biti suho, duži period bez kiše. Kako je bila zima i kišno vrijeme, nije bilo moguće graditi. Više o tome čitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap