Pretraga

Druga faza obnove: Poziv za istraživanje tržišta prije obnove nekonstrukcijskih elemenata

A- A+

Nakon što je objavljena informacija o završetku hitnih pregleda na području Sisačko-moslavačke županije Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je na svojim službenim stranicama Javni poziv za iskazivanje interesa u istraživanju tržišta prije objave postupka javne nabave izvođenja radova sanacije nekonstrukcijskih elemenata obiteljskih kuća na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije čime simbolički započinje druga faza obnove.

Dimnjak oštećen u potresu | foto: Denis Gaščić

Tri mjeseca nakon razornih potresa na području Sisačko-moslavačke županije završeni su hitni pregledi oštećenih građevina na tom području.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, temeljem članka 40. Zakona o obnovi, nositelj je aktivnosti vezanih uz proces obnove, odnosno uklanjanja te izgradnje obiteljskih kuća na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Na svojim službenim stranicama stoga objavljuju Javni poziv za iskazivanje interesa u istraživanju tržišta prije objave postupka javne nabave za izvođenje radova sanacije nekonstrukcijskih elemenata obiteljskih kuća na navedenom području.

Obnova nekonstrukcijskih elemenata

Prema Javnom pozivu Središnjeg državnog ureda u obnovu nekonstrukcijskih elemenata građevina bit će uključeni sljedeći elementi:

  • dimnjaci,
  • krovni vijenci i parapeti,
  • zabatni zidovi,
  • nenosivi (pregradni) zidovi,
  • dijelovi krovišta (letve, kosnici, rogovi),
  • pokrov (crijep i sljemenjaci) i
  • krovna limarija.

– Cilj provedbe ovog postupka nabave je spriječiti daljnja oštećenja objekata, a povrh svega omogućiti prioritetni povratak stanovništva i sigurnost života u obiteljskim kućama, odnosno osigurati siguran dom do početka sezone grijanja, navode u Pozivu.

Izdvojeni članak

Kreće druga faza obnove: Završeni su hitni pregledi svih građevina oštećenih u potresu

Poziv za zainteresirane gospodarske subjekte

Javni poziv za iskazivanje interesa istraživanja objavljen je prije poziva za javnu nabavu kako bi se identificirale sve ključne točke s naglaskom na upravljanje mogućim rizicima. Također, svrha istraživanja je i priprema kvalitetne i cjelovite dokumentacije o nabavi kako bi se ubrzale buduće faze.

– Ovim Javnim pozivom za iskaz interesa se stoga pozivaju svi zainteresirani gospodarski subjekti te ostali zainteresirani dionici koji djeluju na mjerodavnom tržištu za iskaz interesa u sudjelovanju tijekom istraživanja tržišta prilikom javne nabave izvođenja radova popravaka nekonstrukcijskih elemenata, dodaju.

Gospodarski subjekti koji planiraju i žele sudjelovati u istraživanju mole se da uz svoju prijavu dostave i mjerodavne dokumente u svrhu dokazivanja kvalitete i stručnog iskustva.

Središnji državni ured planira održati sastanak-konzultacije  na kojem će se ukratko predstaviti prijedlozi sudionika, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 01. travnja. Prijave, kao i komentari, šalju se na adresu elektroničke pošte [email protected] ili na [email protected].

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap