Pretraga

Kreće druga faza obnove: Završeni su hitni pregledi svih građevina oštećenih u potresu

A- A+

Tri mjeseca nakon razornih potresa koji su pogodili područje Sisačko-moslavačke županije završeni su hitni pregledi svih oštećenih građevina. Tim korakom simbolički je završila prva i krenula druga faza obnove nakon potresa. Uskoro kreću sanacije.

skela

Skela, ilustracija | foto: Unsplash

Ogroman trud inženjera građevine rezultirao je brzom završetku hitnih pregleda na području Sisačko-moslavačke županije.

Hrvatska komora inženjera građevine objavila je na svojim društvenim mrežama vijest o završetku hitnih pregleda građevina oštećenih u potresima koji su tijekom prosinca 2020. godine pogodili područje Sisačko-moslavačke županije.

Kako navode, takav uspjeh postignut je zahvaljujući ogromnom trudu i nevjerojatnom požrtvovnošću statičara koji su taj posao završili u samo tri mjeseca.

Izdvojeni članak

Pregledi oštećenja i procjene uporabljivosti: Tko su ovlašteni revidenti?

Kreće druga faza obnove

Završetkom hitnih pregleda zgrada oštećenih u potresima službeno je završila prva faza obnove nakon potresa, a simbolički je započela druga.

Na sastanku Stožera u Petrinji, a na kojem su prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te predsjednica Komore inženjera građevinarstva Nina Dražin Lovrec, prezentiran je način sanacije nekonstrukcijskih elemenata.

Riječ je o sanaciji elemenata poput dimnjaka, zabatnih zidova i krovišta na više od 20 tisuća objekata.

Izdvojeni članak

HKIG objavila priručnik za obnovu nakon potresa: Zidane konstrukcije imaju povjerenje struke i građana

Copy link
Powered by Social Snap