Pretraga

Grad Zadar uredio gradsku ribarnicu: Radove završili 7 dana prije roka

A- A+

Novouređena zadarska ribarnica, inače stara 40 godina, zasjala je punim sjajem u mjesec dana od početka preuređenja, a sedam dana prije roka za završetak radova. Direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić kaže kako se požurilo s radovima da bi se ulovilo što više prosinačkog prometa. Evo kako izgleda.

ribarnica zadar

Novo-uređena zadarska ribarnica | Foto: trznicazadar.hr

Letinić je za Diadora TV rekao i kako su za potrebe novo-uređenog prostora srušili stare stolove, zamijenili podne i zidne obloge, obojili ribarnicu i zamijenili dio rasvjete, uredili i očistili odvodne kanale, a postavili su i dva televizijska ekrana na kojima će se vrtjeti promotivni materijali. Osim toga, uložil su u ledomat i komoru ledomata za led, a da bi uvjeti prodaje bili što ispravniji, zdravstveno i higijenski.

U projektu obnove Tržnica Zadar je sudjelovala s 560.000 kuna, a opremu je financirala Zadarska županija, to jest Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove kroz EU projekt Adri.SmArtFish sa 440.000 kuna.

– Možemo biti svi zadovoljni da je došlo do ovakve promjene na prostoru koji je tradicionalan, a ipak sad moderno opremljen za prodaju ribe. Rezultat je to dobre sinergije Zadarske županije i gradske tvrtke Tržnica da se omogući ribarima mjesto dostojno za prodaju ribe. Uvijek se govori da smo ‘najribarskija’ županija, a uvjeti za prodaju te ribe su bili dosta neprimjereni. S ovim preuređenjem, novim kadicama i ledomatom, doveli smo je u sasvim solidno stanje. Sljedeći korak je edukacija prodavača kako bi i oni pridonijeli što boljem standardu, rekao je Daniel Segarić, županijski pročelnik za ribarstvo za Zadarski list.

Izdvojeni članak

[FOTO] Velika tržnica koja je danas zaštićeni spomenik kulture

Grad Zadar uredio gradsku ribarnicu: Radove završili 7 dana prije roka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap