Pretraga

Grade se zamjenske obiteljske kuće na 17 lokacija

A- A+

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje priopćio je kako su u tijeku radovi i izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija nakon potresa. Među prvim zamjenskim tipskim obiteljskim kućama je i kuća obitelji Vratarić.

gradnja

foto: MPGI

U tijeku su radovi i izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija nakon potresa, priopćio je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a kuća obitelji Vratarić je među prvim zamjenskim tipskim obiteljskim kućama.

-Izgradnja je počela prije mjesec dana, zaliveni su temelji i stavljena je deka. U utorak će doći dečki napraviti terasu, izjava je Dražena Vratarića.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dostavilo je 626 odluka za konstrukcijsku obnovu Središnjem državnom uredu koje su sve dostavljene na postupanje projektantima. Do sada su potpisani ugovori s vlasnicima za izgradnju 52 zamjenske obiteljske kuće.

Izdvojeni članak

Što morate znati ako se odlučite na kupnju montažne kuće?

Otvorene su ponude i za izgradnju 16 višestambenih zgrada

Središnji državni ured je prije dva dana u Mraclinu započeo s rušenjem na mjestu gdje će se potom početi graditi prva zamjenska obiteljska kuća na tom području, a u tijeku su pripreme za gradnju novih kuća u Dubrancu i ostalim naseljima u Zagrebačkoj županiji.

Do danas su otvorene ponude za izgradnju 16 višestambenih zgrada, u vlasništvu Republike Hrvatske na području Petrinje, Gline, Gvozda i Topuskog, a koje se financiraju iz EU fondova. Iz Ureda su izvijestili da je u pripremi provedba javnog nadmetanja za još četiri višestambene zgrade u Glini i Dvoru.

Grade se zamjenske obiteljske kuće na 17 lokacija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap