Pretraga

Imenovana nova ravnateljica Fonda za obnovu: Funkciju će obavljati inženjerka građevinarstva

A- A+

Danas je održana sjednica Upravnog vijeća Fonda za obnovu, na kojoj je donesena i odluka o izboru i imenovanju ravnateljice Fonda za obnovu. Na temelju provedenog javnog natječaja, predložena je i jednoglasno potvrđena dosadašnja privremena ravnateljica Snežana Penović.

Potpisivanje Ugovora za konstrukcijsku obnovu višestambene zgrade unutar Povijesne urbane cjeline Grada Zagreba, foto: Facebook

Snežana Penović će ovu funkciju obavljati na mandatno razdoblje od četiri godine, a njen zamjenik će biti Krešimir Dominis, dosadašnji savjetnik ravnatelja Fonda odnosno direktor službe za praćenje tijeka obnove, izvještavanje i poslovne procese, kontrolu javne nabave iz EU Fonda solidarnosti.

Penović je diplomirana inženjerka građevinarstva, a tijekom posljednjih 20 godina obnašala je niz dužnosti u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, od građevinskog inspektora u Splitu, do načelnice odjela građevinske inspekcije. Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering, a u Fond za obnovu došla je u ožujku 2021. te je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove.

Izdvojeni članak

Ekonimist pohvalio Fond za obnovu: “Prvo tijelo javne vlasti u Hrvatskoj sa potpunom transparentnošću”

Dominis je magistar ekonomije koji je svoju karijeru gradio u privatnom sektoru u vodećim međunarodnim korporacijama za razvoj nekretnina GTC S.A., Trigranit i Bluehouse Capital Group. U  Ministarstvo državne imovine dolazi 2018. godine u Upravu za trgovačka društva gdje radi do 2021. godine kad prelazi u Fond za obnovu.

Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Fonda za obnovu objavljen je 6. travnja 2022. godine, a u zakonskom roku na javni natječaj prijave je podnijelo trinaest kandidata, od kojih je osam kandidata ispunilo formalne uvjete natječaja. Za provođenje natječaja imenovano je posebno stručno povjerenstvo.

Podsjećamo, bivši šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić je podnio ostavku u studenom 2021. godine, a više o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap