Pretraga

Medved najavio početak obnove nekonstrukcijskih elemenata na oštećenim objektima

A- A+

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved najavio je nakon sastanka Stožera civilne zaštite datum početka obnove nekonstrukcijskih elemenata na potresom oštećenim objektima. Podsjetimo, nekonstrukcijski elementi obuhvaćaju stubišta, krovišta, zabatne zidove, dimnjake i dizala, a nedavnom Odlukom Vlade povećao se i iznos kojeg građani mogu dobiti za samostalnu hitnu sanaciju navedenih elemenata.

Obnova nekonstrukcijskih elemenata, u krugu potpredsjednik Vlade Tomo Medved | foto: baustela.hr

Odlukom Vlade Republike Hrvatske povećana je novčana pomoć za sanaciju nekonstrukcijskih elemenata obiteljskih kuća, odnosno stambenih zgrada i poslovnih objekata i to na iznose od 16.000 i 25.000 kuna.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved iznio je nakon sastanka Stožera civilne zaštite da će obnova nekonstrukcijskih elemenata, to jest stubišta, krovišta, zabatnih zidova, dimnjaka i dizala, započeti 01. svibnja ove godine.

Tako će se, navodi Medved, stvoriti preduvjeti za vraćanje gotovo 20 tisuća obitelji u njihove domove.

Uklanjanje oštećenih objekata

Na području Sisačko-moslavačke županije trenutno je u tijeku uklanjanje potresom oštećenih objekata i to onih koji su oštećeni do te mjere da prijete sigurnosti ljudi. Do sada je uklonjeno više od trideset takvih objekata.

Od ovog tjedna, najavljuje Medved, u postupak uklanjanja objekata krenut će se još intenzivnije. Objekti će se uklanjati u općinama Majur i Jasenovac te u Sisku, Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici i Glini.

Izdvojeni članak

Povrat sredstava za obnovu: Evo što sve trebate znati o predaji zahtjeva i roku koji istječe ove godine

Podnošenje zahtjeva za obnovu

Do prošlotjedne sjednice Vlade za uklanjanje su prijavljena čak 574 objekta, ali i više od 7000 zahtjeva za obnovu. Kao što smo već pisali, mobilni uredi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ovoga tjedna ponovno se nalaze u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi stanovnicima pomogli u brzom podnošenju zahtjeva za obnovu.

Mobilni uredi danas se nalaze u naselju Luščani i u naselju Hrastovica, a sutra dolaze u naselje Budičina i Taborište u kojima će se nalaziti od devet do 17 sati. Za podnošenje zahtjeva za obnovu građanima je potrebna samo osobna iskaznica.

Medved najavio početak obnove nekonstrukcijskih elemenata na oštećenim objektima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap