Pretraga

Medved najavio početak obnove nekonstrukcijskih elemenata na oštećenim objektima

A- A+

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved najavio je nakon sastanka Stožera civilne zaštite datum početka obnove nekonstrukcijskih elemenata na potresom oštećenim objektima. Podsjetimo, nekonstrukcijski elementi obuhvaćaju stubišta, krovišta, zabatne zidove, dimnjake i dizala, a nedavnom Odlukom Vlade povećao se i iznos kojeg građani mogu dobiti za samostalnu hitnu sanaciju navedenih elemenata.

Obnova nekonstrukcijskih elemenata, u krugu potpredsjednik Vlade Tomo Medved | foto: baustela.hr

Odlukom Vlade Republike Hrvatske povećana je novčana pomoć za sanaciju nekonstrukcijskih elemenata obiteljskih kuća, odnosno stambenih zgrada i poslovnih objekata i to na iznose od 16.000 i 25.000 kuna.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved iznio je nakon sastanka Stožera civilne zaštite da će obnova nekonstrukcijskih elemenata, to jest stubišta, krovišta, zabatnih zidova, dimnjaka i dizala, započeti 01. svibnja ove godine.

Tako će se, navodi Medved, stvoriti preduvjeti za vraćanje gotovo 20 tisuća obitelji u njihove domove.

Uklanjanje oštećenih objekata

Na području Sisačko-moslavačke županije trenutno je u tijeku uklanjanje potresom oštećenih objekata i to onih koji su oštećeni do te mjere da prijete sigurnosti ljudi. Do sada je uklonjeno više od trideset takvih objekata.

Od ovog tjedna, najavljuje Medved, u postupak uklanjanja objekata krenut će se još intenzivnije. Objekti će se uklanjati u općinama Majur i Jasenovac te u Sisku, Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici i Glini.

Izdvojeni članak

Povrat sredstava za obnovu: Evo što sve trebate znati o predaji zahtjeva i roku koji istječe ove godine

Podnošenje zahtjeva za obnovu

Do prošlotjedne sjednice Vlade za uklanjanje su prijavljena čak 574 objekta, ali i više od 7000 zahtjeva za obnovu. Kao što smo već pisali, mobilni uredi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ovoga tjedna ponovno se nalaze u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi stanovnicima pomogli u brzom podnošenju zahtjeva za obnovu.

Mobilni uredi danas se nalaze u naselju Luščani i u naselju Hrastovica, a sutra dolaze u naselje Budičina i Taborište u kojima će se nalaziti od devet do 17 sati. Za podnošenje zahtjeva za obnovu građanima je potrebna samo osobna iskaznica.

Copy link
Powered by Social Snap