Pretraga

Ministarstvo prostornog uređenja osniva novi sektor i povećava broj ljudi, razlog je opseg posla oko obnove

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine osniva novi sektor i povećava broj zaposlenih, osim toga, novi sektor bit će na novoj i svima poznatoj lokaciji. Na ovaj potez su se odlučili zbog opsega poslova na obnovi nakon potresa, a dobili su i suglasnost od Vlade za restrukturiranje trenutne administrativne strukture. Novi sektor bavit će se planiranjem i ublažavanjem posljedica elementarnih nepogoda.

cvjetno_naselje-2

Vjesnikov neboder; foto: David Mandić | baustela.hr

Potreban broji novih zaposlenika je 169, što bi podigao ukupan broj zaposlenih na 751 osobu. Sukladno tome Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine priprema nove poslovne prostore za novi One stop-shop (OSS). Trenutno se odvija natječaj za izvođače radova, projekt je preuređenje prostora u sklopu Vjesnikovog kompleksa na Slavonskoj aveniji, a prostori su površine od 1.000 metara kvadratnih, prenosi Poslovni Dnevnik.

Vjesnik | Screenshot/GoogleKarte

Prema informacijama iz Ministarstva, bit će to novi, treći takav centar za pomoć građanima čije su zgrade pretrpjele štetu u potresima, uz postojeća dva One stop-shop-a, jedan na Banovini i drugi Informativni centar Obnova u zagrebačkoj Ulici kneza Mislava. Treći OSS će se otvoriti kako bi se ubrzalo rješavanje potrebne papirologije za obnovu oštećenih objekata i korištenju osiguranih sredstava iz europskih fondova za tu namjenu.  Novi One stop-shop gradi se u prostoru tzv. Press centra Vjesnika na drugom katu koji je, među ostalim, država preuzela kroz postupak predstečajne nagodbe Vjesnika.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Zgrada Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine | Foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Radovi će se financirati europskim sredstvima u iznosu od 8,5 milijuna kuna bez PDV-a, a nakon odabira izvođača i ugovaranja radovi bi trebali biti realizirani u roku od 90 dana. Natječaj za ovaj posao je otvoren do 5. siječnja, što znači da bi do ljeta trebali biti osigurani i prostori u koje će se useliti službenici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kojima će biti predani poslovi pružanja pomoći u obnovi. Fond za obnovu svojedobno je najavljivan kao jedan oblik One stop-shop-a, zasad nema naznaka da će se i on useliti u prostor Vjesnika, nego će i dalje biti u Ministarstvu u ulici Republike Austrije.

Copy link
Powered by Social Snap