Pretraga

Mobilni uredi Ministarstva ponovno dolaze u područje epicentra zagrebačkog potresa

A- A+

Deset dana nakon prvog posjeta mobilni uredi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ponovno stižu u Mjesni odbor Markuševec. Građanima će na pitanja o procesu podnošenja zahtjeva za obnovu odgovarati i državni tajnik mr. sc. Željko Uhlir.

potres

Potres, cigle foto: Luka Matijević | baustela.hr

Mobilni uredi Ministarstva mještane Markuševca prvi su put posjetili 17. ožujka.

U subotu,  27. ožujka 2021. godine  od 09  do 11 sati,  državni tajnik mr.sc. Željko Uhlir i službenici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine boravit će u prostoru Mjesnog odbora Markuševec, Trg svetog Šimuna 5. u Zagrebu.

Građanima, čiji su objekti stradali u potresu, davat će informacije i savjete o podnošenju zahtjeva za obnovu te dodjelu novčane pomoći sukladno pravima koje ostvaruju temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom. Službenici Ministarstva mještanima će pomagati i u popunjavanju zahtjeva za obnovu, zaprimati ih te davati odgovore na dodatna administrativna pitanja.

Kao što smo već pisali, mobilni uredi Ministarstva Markuševec su posjetili i 17. ožujka, a nakon kojeg su građani na društvenim mrežama pisali kako posjet nije bio produktivan.

Copy link
Powered by Social Snap