Pretraga

Objekti koji prijete sigurnosti stanovništva na Banovini još se uklanjaju: Broj će uskoro prijeći 150

A- A+

Potresom oštećeni objekti koji prijete sigurnosti građana i okolnih objekata na području Sisačko-moslavačke županije još se uklanjanju. Prema posljednjim brojkama do sada su uklonjena 123 takva objekta.

uklanjanje objekata

Uklanjanje objekata na Banovini | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Posljednjih nekoliko tjedana nisu zaprimljeni novi zahtjevi za uklanjanje potresom oštećenih objekata pa je njihov sveukupan broj 448.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na čelo kojeg je postavljen potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, na području Sisačko-moslavačke županije do sada su uklonjena 123 potresom oštećena objekta koja su prijetila sigurnosti stanovništva i okolnih objekta.

No, iako je velik broj objekata već uklonjen, nastavak procesa uklanjanja na Banovini ne prestaje. Trenutno se uklanja njih 29 čime će brojka prijeći 150.

Završeni radovi na 70 obiteljskih kuća

Od sveukupno 123 uklonjena objekta njih 55 nalazilo se na području Petrinje, 25 na području Gline, 14 na području Siska, tri u Majurima, dva u Donjim Kukuruzarima, pet u Lekeniku, dva u Jasenovcu, tri u Kravarskom, šest u Martinskoj Vesi i osam u Hrvatskoj Kostajnici.

Izdvojeni članak

Dogovorena nabavka 11 mobilnih kućica za obitelji s područja Krapinsko-zagorske županije

Od ukupno 29 oštećenih objekata koji se trenutno uklanjaju njih sedam nalazi se na području Petrinje, dva na području Gline, tri u Sisku, dva u Hrvatskoj Kostajnici, sedam u Hrvatskoj Dubici, jedan u Dvoru i sedam u Lekeniku.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je organizirao izvođenje radova na 150 obiteljskih kuća, dok su radovi na njih 70 dovršeni. Do sada je zaprimljeno ukupno 8616 zahtjeva za obnovu te 6782 zahtjeva za nekonstrukcijsku obnovu.

Copy link
Powered by Social Snap