Pretraga

Dogovorena nabavka 11 mobilnih kućica za obitelji s područja Krapinsko-zagorske županije

A- A+

Održan je koordinacijski sastanak Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na temu obnove potresom oštećenih zgrada. Sastanak održan u Donjoj Stubici polučio je nekoliko zaključaka, među kojima se našla i odluka o nabavci 11 mobilnih kućica za obitelji s područja Krapinsko-zagorske županije čiji su domovi stradali u prošlogodišnjim potresima.

koordinacijski sastanak

Koordinacijski sastanak o obnovi zgrada u Donjoj Stubici | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Tijekom svog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji ministar Darko Horvat prisustvovao je koordinacijskom sastanku o obnovi potresom oštećenih zgrada.

Na sastanku u Donjoj Stubici sudjelovali au ministar Horvat, ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić, župan Željko Kolar, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Za područje Krapinsko-zagorske županije do sada je doneseno 12 odluka, dok će o njih 96 Ministarstvo izvijestiti Županiju o onome što u njima nedostaje.

Zahtjevi za obnovu zorno pojašnjeni

Koordinacijski sastanak iznimno produktivnim su ocijenili i ministar Horvat i ravnatelj Vanđelić navodeći pri tom da se egzaktno raspravljalo o postupanju svih tijela državne uprave uključenih u prikupljanje i obradu zahtjeva za obnovom.

– Zorno smo pojasnili što to znači prikupiti zahtjev na kojem imate broj osobne iskaznice, prijavljeno mjesto boravišta, kućnu adresu i kućni broj i identificiranu katastarsku česticu, pojašnjava Horvat te dodaje da se sve odluke i dokumenti koje državni registri posjeduju, automatizmom prikupljaju u Ministarstvo prostornog uređenja putem aplikacije.

Izdvojeni članak

Vlada donijela važnu odluku o financiranju najamnine za osobe čije su nekretnine stradale u potresima

S ministrom se slaže i ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije Damir Vanđelić.

– Dogovorili smo se da ćemo iskoristiti resurse sve tri uključene strane i ljude koji rade u općinama, gradovima i županiji, s jedne strane te onih u Ministarstvu i Fondu. Sada je najveći napor na tome da zahtjeve građana kompletiramo, navodi Vanđelić.

Realizaciju obnove u Krapinsko-zagorskoj županiji komentirao je i župan Kolar navodeći da su trenutni prioriteti dokumenti za objekte s crvenom naljepnicom, a dogovorena je i nabavka 11 mobilnih kućica za obitelji čiji su domovi stradali u potresu.

koordinacijski sastanak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap