Pretraga

Odabran izvođač 30 tipskih kuća suhe drvene gradnje vrijednih 16,6 milijuna kuna

A- A+

Trideset tipskih kuća suhe drvene gradnje na području potresno pogođenih županija (Karlovačka, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka) izgradit će tvrtka Mipek sa sjedištem u općini Križ. Vlasnik Mipeka je Mario Petek, sin poduzetnika Kreše Peteka, koji je pod istragom USKOK-a zbog sumnje u davanje milijunskog mita bivšem šefu JANAF-a, Draganu Kovačeviću.

Petrinja nakon potresa: | Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova RH; Ravnateljstvo civilne zaštite

Odluku je donio Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje s obzirom na to da je od četiri ponude, ona tvrtke Mipek bila najniža. Gradit će se po deset kuća tipa 1, 2 i 3, a cijena bez PDV-a je 16,629 milijuna kuna, što je za oko 100 tisuća kuna više od prvotno procijenjene cijene, prenosi jučerašnje izdanje Večernjeg lista.

Izdvojeni članak

Progovorila zviždačica Državnih nekretnina, otkrila je kako se zapravo posluje s nizom HDZ-ovaca

Petek više puta kažnjavan

Iako nije osnovao tvrtku, optuženi u aferi JANAF Krešo Petek, inicijalno je bio u Nadzornom odboru iste. Tvrtka koju su osnovali Miroslav, Mario i Mirjana Petek u 2021. godini broji 35 milijuna kuna prihoda. Jedan od troje osnivača, Mario Petek često se sukobljavao sa zakonom. Osuđen je na pet godina zatvora 2010. godine zbog dvije prometne nesreće koje su imale smrtne ishode. Osim navedenog, Petek je često i vozio preko ograničenja brzine, što ga je više puta koštalo gubitkom vozačke dozvole, prenosi Index.hr. 

Copy link
Powered by Social Snap