Pretraga

Samoboru skoro devet milijuna kuna za obnovu: U pitanju su bespovratna sredstva iz EU

A- A+

Nakon razornih potresa koji su pogodili naše područje prije skoro dvije godine, obnova i dalje nije puno napredovala. No, dobre vijesti dolaze iz Samobora. Upravo je ovom gradu dodijeljeno devet milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Zgrada gradske uprave u Samoboru | foto: Grad Samobor

Odvodnji Samobor odobreno je 8.986.200,00 kn bespovratnih sredstva iz fonda solidarnosti Europske unije. S time će se financirati projekti vezani uz sanaciju infrastrukture nakon potresa, u području vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama, pohvalila se Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora na svojoj Facebook stranici.

Gradonačelnica je istaknula kako je ovo još jedan u nizu projekata financiranih sredstvima iz EU fondova koji u kratko vrijeme dolaze u Zagreb, a najavila je i da su prije nekoliko dana završili s prijavom još dva važna projekta, za koje iščekuju pozitivan ishod. Prenosimo objavu gradonačelnice Samobora u cijelosti.

Izdvojeni članak

Slijedi sanacija oštećenja nastalog nakon potresa na zgradi gradske uprave u Samoboru: Povučeno 4.4 milijuna kuna iz EU fondova

[GRADU SAMOBORU ODOBRENO NOVIH GOTOVO 9 MILIJUNA KN SREDSTAVA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE]

Odlična vijest stigla nam je danas iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Gradu Samoboru točnije Odvodnji Samobor odobreno je novih 8.986.200,00 kn bespovratnih sredstava iz fonda solidarnosti Europske unije. Ovog puta riječ je o projektima vezanima uz sanaciju infrastrukture nastalih nakon potresa u području vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama.

Moram napomenuti kako je ovo još jedan projekt financiran sredstvima iz EU fondova koji u izrazito kratkom vremenu stižu u naš grad, što je pokazatelj načina kojim upravljamo gradom.

Posebno nas veseli činjenica što smo prije nekoliko dana završili s prijavom još dva izuzetno važna projekta za naš grad, o čijem ćemo vas sigurni smo pozitivnom ishodu, uskoro obavijestiti.

Copy link
Powered by Social Snap