Pretraga

Slijedi sanacija oštećenja nastalog nakon potresa na zgradi gradske uprave u Samoboru: Povučeno 4.4 milijuna kuna iz EU fondova

A- A+

Uskoro će početi sanacija oštećenja nastalog nakon potresa na zgradi gradske uprave u Samoboru. U tu je svrhu, Grad Samobor dobio sredstva iz EU fondova u iznosu od 4.455.595 kuna.

Zgrada gradske uprave u Samoboru | foto: Grad Samobor

Grad je s prijavom aplicirao na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Ministarstva kulture i medija iz Fonda solidarnosti Europske unije. Cilj projekta je provedba mjere zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije koji je prouzrokovao štetu brojnim županijama, uključujući i područje Zagrebačke županije. Kako se zgrada gradske uprave nalazi u navedenoj kategoriji u Gradu su odlučili aplicirati na natječaj, piše na službenim stranicama grada.

Tako je Gradu Samoboru odobreno financiranje ovog EU projekta u iznosu od 4.455.595 kuna, a zadovoljstvo je izrazila i gradonačelnica Petra Škrobot.

– Izrazito me veseli činjenica da nam je odobreno financiranje još jednog EU projekta što nam svakako daje dodatnu motivaciju za prijavu na daljnje natječaje. Zgrada gradske uprave pretrpjela je oštećenja u potresu i smatram kako je ovo najbolji i najefikasniji način za njenu sanaciju koja je nužna, kazala je Škrobot.

Izdvojeni članak

Urušilo se tlo u dvorištu stambene zgrade u Samoboru: Zaključeno da je zgrada sigurna za stanovanje

Također je naglasila i kako će Grad aplicirati na brojne druge natječaje kako bi što veći broj projekata financirali upravo iz fondova.

– Ovo je najbolji pokazatelj kako su nam EU fondovi u fokusu i pokazatelj načina na koji upravljamo gradom. Još jednom ponavljam, aplicirat ćemo na brojne natječaje i pokušat ćemo povući svaku kunu iz različitih fondova. Puno puta ćemo uspjeti, naravno bit će i situacija kada nećemo, ali barem znamo da smo pokušali i dali sve od sebe. Nastavljamo hrabro i punom brzinom naprijed. Sigurna sam kako nas uskoro očekuje još odobrenih EU projekata o kojima ćemo ubrzo informirati građane, poručila je Škrobot.

Copy link
Powered by Social Snap